Deprem sonrası can kaybı ve yaralı sayısı artıyor

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa'da yüzlerce bina yıkıldı. Deprem sonrası can kaybı ve yaralı sayısı artıyor. Can kaybı 12 bin 391'e yaralı sayısı 62 bin 914'e yükseldi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa’da yüzlerce bina yıkıldı. Deprem sonrası can kaybı ve yaralı sayısı artıyor. Can kaybı 12 bin 391’e yaralı sayısı 62 bin 914’e yükseldi.

Deprem nedeniyle özellikle Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’da büyük yıkım yaşandı. Bölgede faylardaki hareketlilik hala sürerken büyük depremin ardından irili ufaklı toplam 648 deprem meydana geldi. Depremden hemen sonra devlet-millet el ele tüm imkanlar seferber edildi. Tüm enkazlara ulaşılmaya çalışılırken arama kurtarma çalışmaları; AFAD, Mehmetçik, polis, madenciler ve yabancı arama kurtarma ekipleri tarafından canla başla devam ettiriliyor.

Deprem sonrası can kaybı ve yaralı sayısı artıyor

03.30 AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 12 bin 391 kişinin hayatını kaybettiğini, 62 bin 914 kişinin yaralandığını bildirdi. Ne yazık ki can kaybı ve yaralı sayısı artıyor..

18:20 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 ilde etkili olan depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 9 Bin 57’ye yükseldi. Yaralı sayısı ise 52 bin 979’e çıktı.

 

deprem sonrası can kaybı ve yaralı sayısı son havadis

Exit mobile version