Deprem sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatay’da son rakamları açıklandı!

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde gerçekleşen ve 10 ilde yıkıcı olan deprem sonrası can kaybı sayısı 9 bin 57 oldu.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde gerçekleşen ve 10 ilde yıkıcı olan deprem sonrası can kaybı sayısı 9 bin 57 oldu.

Deprem bölgesinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’da konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye genelindeki vefat sayısını 9 bin 57, Hatay’daki vefat sayısını 3 bin 356 olarak açıkladı. “Gereken her adımı atarak kimseyi mağdur etmeyecek afet yönetimi yürüteceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bu dönem birlik dönemidir. Hala basit siyasi çıkar uğruna çirkefçe hala burada olumsuz kampanyalar yürütmeyi ben şu anda hazmedemiyorum. Makamın sorumluluğu olmasa ben farklı konuşurum” dedi.

 

deprem sonrası can kayıpları

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatay’da açıkladı: Deprem sonrası can kaybı 9 bin 57, yaralı sayısı 52 bin 979

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Hatay’da yaptığı incelemelerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Dünyada eşine rastlanmayacak iki büyük depremin yaşandığına dikkat çeken Erdoğan, “Hatay bu felaketten en çok etkilenen en fazla yıkıma ve can kaybına uğrayan şehirlerimizin başında geliyor. Az önce depremin merkezi Kahramanmaraş’ı ziyaret ettim. Oradaki durumun vahametini yakından gördüm. Ve şimdi de Hatay’da şahit olduğumuz tablo oralardan pek de farklı değil” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version