Depremde bilanço artıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan son durumu açıkladı

10 ilde büyük yıkıma neden olan Maraş merkez üssü depremlerde son gelen verilere göre 16 bin 546 kişi hayatını kaybetti, 66 bin 132 kişi yaralandı.

10 ilde büyük yıkıma neden olan Maraş merkez üssü depremlerde son gelen verilere göre 16 bin 546 kişi hayatını kaybetti, 66 bin 132 kişi yaralandı.

Dün sabahtan itibaren deprm bölgeleri için inceleme yapmayan çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün deprem sonrası yaralıları ziyaret ettiği Kilis Devlet Hastanesi’nde açıklama yaptı. Konuşmasına, vatandaşları selamlayarak başlayan Başkan Erdoğan, “Geçtiğimiz pazartesi günü bu coğrafyanın tarihte gördüğü en büyük deprm felaketiyle sabah 04.17’de karşı karşıya kaldık.” ifadelerini kullandı.

Deprem’den etkilenen hiçbir vatandaşımız, barınaksız, konutsuz kalmayacak”

“Gerek Van depreinde, gerek Bingöl’de, gerek İzmir’de, gerekse şu yakın dönemde Malatya, Elazığ buralarda, gerek Kastamonu’daki sel afetinde, Antalya, Muğla buralardaki felaketlerde nasıl süratle inşaatları tamamlayıp, sahiplerine teslim ettiysek, orada devlet olarak vatandaşımızın yanında olduğumuzu ispat ettiysek, aynı şekilde şimdi de bu 10 vilayetimizde hiç endişe olmasın, süratle vatandaşlarımız konutlarına sahip olacaklar. Hiçbir vatandaşımız, barınaksız, konutsuz kalmayacak. Bunları da çözeceğiz.”

Bilanço artıyor

Bu kapsamda, açıklanan son verilere göre Kahramanmaraş merkezli depremlerde 16 bin 546 kişi hayatını kaybetti. Tarihi felakette 66 bin 132 kişi ise yaralandı.

 

DEPREM

 

Exit mobile version