Depremde evin en güvenli yeri neresi? Enkaz altında kalınca ne yapmalıyız?

Depremde evin en güvenli yeri neresi? Enkaz altında kalınca ne yapmalıyız? Tüm Türkiye Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem ile yasa boğuldu. 6 Şubat sabah saatlerinde Gaziantep’te 6,4 Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Büyük depremden sonra vatandaşlar deprem karşısında nasıl davranmaları gerektiğini merak ediyor. Deprem olurken yapılması gerekenler haberimizde yer alıyor.

Depremde evin en güvenli yeri neresi

Depremlerde en önemli tedbirlerden biri de evlerin hangi bölümlerinin daha güvenli olduğunu bilmekten geçer. Devrilen eşyaların bulunduğu odalar, tehlike arz ederken, sarsıntı sırasında başınıza düşecek cisimlerden de kendinizi korumanız gerekmektedir. Bu nedenle evinizde güvenli yerleri önceden tespit etmeniz hayati önem taşır.

Depremde evin en güvenli yeri neresi? Enkaz altında kalınca ne yapmalıyız?

Genellikle apartmanların dış duvarları tehlikelidir. Deprem anında buralardan uzak durmaya çalışın. Koridorlar çoğunlukla iç duvarlarla çevrelendiklerinden daha güvenlidir.

Sarsıntı sırasında başınıza düşecek cisimlerin (duvardaki tabloların, süs eşyalarının, kitap rafları vb.) olduğu yerler,

Devrilebilecek mobilyalar,

Pencere kenarları hem dış duvar olduklarından hem de camları kırılabileceğinden tehlikelidir.

Enkaz altında kalınca ne yapmalıyız?

Exit mobile version