Depremde hayatını kaybeden AK Partili vekil Yakup Taş kimdir?

AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş ve ailesi deprem sırasında yıkılan binanın enkazında kalıp hayatını kaybetti. Depremde hayatını kaybeden AK Partili vekil Yakup Taş kimdir?

Adıyaman’da sürdürülen arama kurtarma çalışmaları sırasında Milletvekili Yakup Taş’ın hayatını kaybettiği belirlendi.

Depremde hayatını kaybeden AK Partili vekil Yakup Taş kimdir?

Yaşanan deprem felaketinde AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş, eşi Emine Taş ve torunu Selahattin Eyyübi Taş hayatını kaybetti. Deprem sırasında Atatürk Bulvarı Tapı Kadastro Müdürlüğü yakınlarında yer alan 9 katlı aile apartmanında bulunuyorlardı.

Binanın tamamen yıkılması sonucu enkaz altında kalan Yakup Taş ve ailesi için Jandarma Komutanlığı tarafından bölgeye sevk edilen ekipler arama kurtarma çalışması başlatmıştı. Çalışmalar sonucunda Yakup Taş’ın hayatını kaybettiği belirlendi.

Depremde hayatını kaybeden AK Partili vekil Yakup Taş kimdir?

Yakup Taş, 16 Haziran 1959’da doğdu ve Adıyaman Milletvekili olarak AK Parti’de görev yaptı. İş adamı olan Taş, 2002, 2007 ve 2011 seçimlerinde aday adaylığı yaptı. Taş 2015 seçimlerinde 5. sıradan Milletvekili seçildi. Siyasi faaliyetleri dışında zirai ve ticari alanlarda şirketlerin girişimciliği, Adıyaman Spor Kulübü yöneticiliği ve Adıyaman Ziraat Odası Başkanlığı görevini yürütmüştür. Taş evli ve 6 çocuk babasıdır ve Kürtçe’yi iyi derecede bilir.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş, Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybetti

Exit mobile version