Depremzede çocuklara nasıl koruyucu aile olabilirim? Koruyucu aile E-devlet başvuru

Depremzede çocuklara nasıl koruyucu aile olabilirim? Koruyucu aile E-devlet başvuru. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından korunma ve bakım ihtiyacı ortaya çıkan çocuklara koruyucu aile olmak isteyenlerin izleyeceği sürece ilişkin açıklama yaptı.

Depremzede çocuklara nasıl koruyucu aile olabilirim

Kahramanmaraş’ta meydana gelen büyük deprem sonrasında pek çok şehirde binalar yıkıldı. O binalarda yer alan ve arama kurtarma ekipleri tarafından ulaşılabilen korunma ve bakım ihtiyacı olan pek çok çocuk var. Depremzede çocuklara koruyucu aile olmak isteyenler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaptığı açıklamada;

“Deprem bölgesinde korunma ve bakım ihtiyacı tespit edilen çocukların durumları meslek elemanlarımız tarafından titizlikle değerlendirilmekte, sırada bulunan ve mevcut koruyucu ailelerimizin yanlarına yerleştirme işlemleri sürdürülmektedir. Yeni başvuruda bulunacak koruyucu aile adaylarımız e-Devlet üzerinden veya deprem bölgesinin dışında ikamet ettikleri ilin aile ve sosyal hizmetler il müdürlüklerimize şahsen başvurabilirler. Vatandaşlarımıza çocuklarımız için koruyucu aile olma talepleri konusunda göstermiş oldukları hassasiyet nedeniyle teşekkür ederiz.” Dedi.

Depremzede çocuklara nasıl koruyucu aile olabilirim? Koruyucu aile E-devlet başvuru

Exit mobile version