Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 1.78 milyar dolar hibe desteği

Dünya Bankası, Kahramanmaraş'ta yaşanan ve adeta yıkıma sonuç veren depremlerin ardından Türkiye'ye 1.78 milyar dolar hibe verecek.

Dünya Bankası, Kahramanmaraş’ta yaşanan ve adeta yıkıma sonuç veren depremlerin ardından Türkiye’ye 1.78 milyar dolar hibe verecek.

Dünya Bankası Türkiye’ye deprem desteği vereceğini duyurdu. Banka, Türkiye’ye 1 milyar 780 milyon dolarlık kaynak sağlayacak.

İngiliz haber ajansı Reuters’ın önceki gün hesaplamalarına başvurduğu 3 ekonomist depremin GSYH’ye etkisini 0.6 ila 2 puan arasında kayıp olarak hesapladı.

Büyük felaketin ekonomiye etkisinin ne olacağı piyasalar tarafından yakından izleniyor.

Dünya Bankası’ndan destek

Tüm bu gelişmeler gündemdeki yerini korurken, Dünya Bankası Başkanı David Malpass Türkiye’ye yapacakları mali yardıma ilişkin açıklama yaptı.

Malpass, yardımın belediyeler düzeyinde temel altyapının yeniden inşası için kullanılacağını söyledi. Malpass, felaketten etkilenen insanlar için ise 1 milyar dolarlık ek yardım paketinin de hazırlandığını ifade etti.

 

Dünya Bankası Türkiye'ye deprem desteği vereceğini duyurdu. Banka, Türkiye'ye 1 milyar 780 milyon dolarlık kaynak sağlayacak.

Exit mobile version