Can kaybı var mı? Düzce Hacıkadirler Köyü’nde 5.9 büyüklüğündeki depremde ölen ya da yaralanan var mı?

Bu geceki deprede can kaybı var mı? Bu gece 04:10 sularında merkez üssü Düzce Hacıkadirler Köyü olan bir deprem yaşandı. Düzce'de yaşanan 5.9 büyüklüğündeki depremde ölen ya da yaralanan var mı? Yetkililerden açıklama bekleniyor. Şu an için halkın kontorllü bekleyişi sürüyor.

Can kaybı var mı? Düzce Hacıkadirler Köyü'nde 5.9 büyüklüğündeki depremde ölen ya da yaralanan var mı?

Bu geceki deprede can kaybı var mı? Bu gece 04:10 sularında merkez üssü Düzce Hacıkadirler Köyü olan bir deprem yaşandı. Düzce'de yaşanan 5.9 büyüklüğündeki depremde ölen ya da yaralanan var mı? Yetkililerden açıklama bekleniyor. Şu an için halkın kontorllü bekleyişi sürüyor.

Düzce 5.9 depreminde ölen ya da yaralanan var mı?

AFAD, saat 04.08'de merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Deprem İstanbul ve Ankara'da da hissedildi.

Gölyaka ilçesindeki depremin 6,81 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Sarsıntı, İstanbul ve Ankara'da şiddetli şekilde hissedildi.

NTV yayınına bağlanan DHA muhabiri Tezcan Solmaz, Düzce'de elektriklerin kesildiğini ve internet erişiminde sorunlar yaşandığını aktardı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi BaşkanlığI'ndan (AFAD) alınan bilgiye göre düzce merkezli Depremde İç Anadolu ve Marmara bölgesi sallandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi BaşkanlığI'ndan (AFAD) verilerine göre saat 04.08'de merkez üssü Düzce ili Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Zeminden 6.81 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, başta Düzce olmak üzere Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli, İstanbul, Edirne illeri ile ilçelerinde hissedildi.

İlk açıklama: 99 depreminde kırılmayan bir parça vardı

Depreme ilişkin AFAD'dan yapılan açıklamada, “Düzce ili Gölyaka ilçesinde saat 04.08’de 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ziyadin Çakır, Düzce depremiyle ilgili CNN TÜRK'e yaptığı açıklamada, “Şuan Eskişehir'deyim ama burada da hissettik depremi. İnşallah can kaybı olmaz. Bu gördüğüm kadarıyla 1999 İzmit depreminde kırılmayan bir parça vardı. Gölyaka ile Gümüşsu tarafında bir parça vardı o kırıldı. Bu büyüklüğündeki depremler maalesef binalara zarar verebiliyor. İnşallah büyük bir zarar oluşmamıştır. Düzce'nin zemini çok iyi değil. Kırılmayan kısa bir parça vardı büyük olasılıkla bu kırılmışa benziyor. Marmara'da en riskli bölgeler şuan Düzce civarı tehlikeli. Artçılar mutlaka gelecektir. Zemin de çok müsait olmadığı için Düzce Ovası'nda bulunanların özellikle dikkatli olması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Deprem nedir? Büyük demrem ve sarsıtılar neden olur?

Deprem nedir? Deprem bir yerin tabanında meydana gelen bir sarsıntıdır. Sarsıntılar genellikle bir bölgenin kayalarının birbirini itmesiyle veya bir bölgenin üzerinde bulunan bir madenin çökmesiyle meydana gelir. Depremler, bir bölgenin tabanında biriken enerjiyi serbest bırakan bir güçtür.

Depremlerin nedeni, bir bölgenin tabanında biriken enerjiyi serbest bırakan bir güçtür. Bir bölgenin tabanında bulunan kayalar veya madenler, birbirlerini itebilir veya çökebilirler. Bu itme veya çökme, bir bölgenin tabanında biriken enerjiyi serbest bırakır ve o bölgede bir deprem oluşturur.

Exit mobile version