EGM Siber Suçlar ekibi Bartın için devrede! 12 hesap yöneticisi hakkında adli işlem başlatıldı

Bartın Amasra'da meydana gelen patlama sonrasında sosyal medya hesaplarına yönelik EGM Siber Suçlar Ekibi tarafından araştırmalarda provokatif paylaşım yapan 12 kişi tespit edilerek adli işlem başlatıldı.

EGM Siber Suçlar ekibi Bartın için devrede! 12 hesap yöneticisi hakkında adli işlem başlatıldı

Türkiye'de gündem Bartın'da Türkiye Taşkömür işletmelerinde yaşanan patlama sonrası gelişmelerde. Ekipler patlamanın ilk anından bu yana aralıksız çalışırken, can kaybında artış yaşanıyor. Patlama olan ve etkilenen galerilerde şu saat itibariyle işçi kalmadığı bildirildi. Diğer taraftan sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar EGM, Siber Suçlar birimi tarafından adım adım takip edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, yurt genelinde sosyal medya üzerinden yalan, yanlış bilgiler yayarak, halkı kin ve düşmanlığa iten provokatif paylaşımlar yapanların peşine düştü. Siber Sulara yönelik çalışmalar yürüten ekipler, 12 kişi ile alakalı adli işlem başlattığı gelen son dakika haberleri arasında.

[ilgili-haber=1228]

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimlerince, kanunların verdiği yetki çerçevesinde suç ve suçlularla mücadele amacıyla internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütüldü.

[ilgili-haber=1227]

Çalışmalar kapsamında, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı bir maden ocağında meydana gelen patlamaya ilişkin sosyal medya platformlarında vatandaşlar kin, nefret ve düşmanlığa alenen tahrik eden ve provokatif içerikli paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 12 hesap yöneticisinin tespiti yapıldı, adli işlemlere başlandı.

Exit mobile version