Emine Erdoğan’a ABD’den Başarı Ödülü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a, ABD’de “Uluslararası Müslüman Kadınlar Başarı ve Topluma Katkı Ödülü”ne layık görüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ABD Müslüman Örgütler Konseyi (USCMO) tarafından New York'ta düzenlenen törende, sosyal projeler, eğitim, çevre ve insani yardım alanlarında Müslüman kadınlara verilen “Uluslararası Başarı ve Topluma Katkı Ödülü”nü aldı.  Emine Erdoğan'a ABD'den Başarı Ödülü

 

Emine Erdoğan törende, USCMO Genel Sekreteri Osama Jammal tarafından karşılandı. Emine Erdoğan, salonda bulunan davetlilerden yoğun ilgi gördü. 

 

Emine Erdoğan, yaptığı konuşmada, “Bu kıymetli ödülü, dünyanın vicdanı olan ülkem adına kabul ediyorum.” dedi. Programı düzenleyen Müslüman Örgütler Konseyine teşekkür etti.

“Mazlumların Sesi Olmaya Devam Edeceğiz”

Erdoğan, konuşmasında Rusya Ukrayna Savaşı'na yer verdi. Savaşın yıkıcılığını ele alan Erdoğan savaşla beraber dünyadaki mülteci sayısının 100 milyonu aştığını söyledi. “Bildiğiniz gibi, topraklarımız tarih boyunca, savaştan ve zulümden kaçmış insanlar için güvenli bir sığınak olmuştur. Bu sığınağın kapılarını Ukraynalı kardeşlerimize de açtık. Türkiye olarak, Afrika'dan Ukrayna'ya, Filistin'den Suriye'ye kadar tüm mazlumların uluslararası platformlarda sesi olmaya devam edeceğiz. Dilerim ki bu çaba tüm insanlığın ortak çabası olsun.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version