Emniyet müdürü, depremzedelere gönderilen yardımları çaldı

Deprem bölgesinde büyük bir skandal ortaya çıktı. Bölgede görevlendirilen bir emniyet müdürünün görev yerine dönerken depremzedelere gönderilen yardımları çaldığı tespit edildi. Kamera kayıtlarından durum tespit edilince savcılık talimatıyla söz konusu emniyet müdürünün evinde arama yapıldığı, çok sayıda yardım malzemesinin ele geçirildiği iddia edildi.

Emniyet müdürü, depremzedelere gönderilen yardımları çaldı

Deprem bölgesinde büyük bir skandal ortaya çıktı. Bölgede görevlendirilen bir emniyet müdürünün görev yerine dönerken depremzedelere gönderilen yardımları çaldığı tespit edildi.

Kamera kayıtlarından durum tespit edilince savcılık talimatıyla söz konusu emniyet müdürünün evinde arama yapıldığı, çok sayıda yardım malzemesinin ele geçirildiği iddia edildi.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bölgeye birçok ilden güvenlik görevlisi ve kolluk kuvveti ‘yardım organizasyonları’ ve güvenliğin sağlanması amacıyla görevlendirilmişti.

İddiaya göre Tekirdağ Çevik Kuvvet Şube Müdürü Yadigar I. da bu görevlendirilme ile Gaziantep İslahiye’ye geldi.  Yadigar I.’nın görevlendirilmesi 26 Şubat’ta tamamlandı. Otobüsle Tekirdağ’a dönen emniyet müdürünün depremzedeler için hazırlanan birçok yardım malzemesini de Tekirdağ’a getirdiği tespit edildi.

EVİNDE ARAMA YAPILDI VE….

İhbar üzerine Tekirdağ Cumhuriyet Başsavclığı’nın talimatıyla emniyet müdürü gözaltına alındı. Yadigar I’nın evinde yapılan aramada; 1 Jeneratör, 2 Büyük Çadır, 5 Siyah Renkli Ara ve Bağlantı Kablosu, 9 Şişme Yatak, 5 Uyku Tulumu, 5 Seyahat Çantası, 7 Bere, 2 Bot, 2 Yağmurluk Kaban, 5 Yağmurluk Üstü, 1 Yağmurluk Altı, 4 Küçük Çadır, 15 kilo Köpek Maması, 3 Elektirikli Isıtıcı ve Adet Kettle Isıtıcı ele geçirildi.

SERBEST BIRAKILDI, SAVCI İTİRAZ ETTİ

Gözaltına alınan Emniyet Müdürü Yadigar I. adliye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından da “hırsızlık” suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Ancak; hakimlik emniyet müdürünü adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Savcılık bu karara itiraz etti. Ancak henüz itiraza bir yanıt gelmedi.

Exit mobile version