Ergin Ataman ilk kez anlattı! Hastalık nedeniyle takımını yalnız bıraktığı maç ve onu hayata döndüren doktor!

Anadolu Efes’in ünlü başarılı koçu Ergin Ataman, Ekotürk kanalında Dr. Tuğçe Hürkal’ın programına konuk odu.

Ergin Ataman, son olarak Anadolu Efes’in Euroleague’de Kızılyıldız ile oynadığı maçta yaşananlarla gündeme gelmişti. Kızılyıldız taraftarların küfür ve hakaretlerine maruz kalan Ataman yaşananların utanç verici olduğunu belirtmişti.

EuroLeague Koçlar Birliği’nden Kızılyıldız taraftarlarını kınayan açıklamalar geldi. Hakaretin hiçbir türlüsünün kabul edilmeyeceği vurgulandı, Ergin Ataman’a destek verildi.

Ergin Ataman ilk kez anlattı! Hastalık nedeniyle takımını yalnız bıraktığı maç ve onu hayata döndüren doktor!

Koç Ergin Ataman yapımcılığını Yüksel Aman’ın üstlendiği Yaşamın Renkleri programında bu sabah Tuğçe Hürkal’ın sorularını yanıtladı.

Programın diğer konukları arasında tiyatrocu Fatih Mühürdar ve kentsel dönüşüm uzmanı Cihat Demirbağ vardı.

Ergin Ataman’a zatürre teşhisi kondu, Eurocup maçına gidemedi

Programda basketbola nasıl başladığını, koçluk kariyerini anlatan, ilk kez yaşadığı başarılardan bahseden Ergin Ataman, yıllar önce başından geçen bir sağlık probleminden bahsetti.

Ergin Ataman, “2015 yılında A milli takımın antrenörüyümdüm. Berlin’de çok önemli bir Avrupa şampiyonası oynuyorduk. O dönemde maçlarda anormal terliyordum. Eylül ayıydı unutmuyorum. Turnuva bittikten sonra ülkeye döndük. Kendimi birden kötü hissetmeye baladım. Sırtım ağrıyor, çok kötüyüm. Derken hastaneye gittim. Ama hastalığı da kendime konduramayan bir insanım. Karşıma da siz çıktınız (Dr. Tuğçe Hürkal’ın koç Ergin Ataman ile tanışıklığı da bu ana dayanıyor)” diye konuştu.

Ergin Ataman’ın anlattığı hikayede araya giren Hürkal, “Ergin hocamı gördüğümde muayene etmemiz lazım dedim. Öksürüyor musun, sırtın ağrıyor mu diye sorular sordum. Hiçbir şeyim yok, ben hasta olmam cevaplarını aldım. Muayenede bir takım sesleri beğenmedim. Zatürre olabiliriniz dedim. Ama tabi ben antrenmana gitmem gerekiyor demişti yine. Böyle başlayan bir hikayemiz oldu.” diye konuştu.

Ergin Ataman’dan Tuğçe Hürkal’a teşekkür: Beni zorlamasaydınız burada bile olmayabilirdim

“İki gün sonra bizim Eurocup’ta bir deplasman maçımız var. Doktorum sizi yatıracağız dedi. Dalga mı geçiyorsunuz benim antrenmana gitmem lazım dedim. Ancak doktorum (Tuğçe Hürkal) zatürre başlangıcı olduğunu söyledi. Bugün yatmazsan bir ay yatmak zorunda kalabilirsin dediler. Ben ilk kez bir maça Avrupa kupasında gidemedim. Hastalığımın ne kadar ciddi olduğunu gördüm. Öyle bir adrenalin yaşıyoruz ki bazen kendimizi de sağlığımızı da unutuyoruz. Belki o ün beni zorlamasaydınız bugün burada bile olamayabilirdim.”

Exit mobile version