Facebook 100 bin personeli işten çıkarıyor

Facebook, Instagram ve WhatsApp ile bilinen ve milyarder isim Mark Zuckerberg'in kontrolünde olan META şirketi Dünya genelinde 100 bin personeli işten çıkartmaya hazırlandığı bildirildi.

Facebook 100 bin personeli işten çıkarıyor

Facebook 100 bin personeli işten çıkarıyor. Piyasa değeri 2016 yılından beri düşmeye devam eden Mark Zuckerberg; Facebook, Instagram ve Whatsapp'ın sahibi Meta şirketi yöneticisi olarak , 2023 yılında 100 bine yakın personelini işten çıkarmaya hazırlanıyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yayın yapan The Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın çatı şirketi Meta'nın çarşamba günü büyük çaplı işten çıkarmalar yapmaya başlayabileceğini duyurdu.

Eylül sonunda 87 binden fazla çalışanı olduğunu bildiren Meta, tarihindeki ilk büyük personel azaltımına gitmiş olacak.

[ilgili-haber=1915]

META MİLYARLARCA DOLAR KAYBEDİYOR

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, Başkan ve İcra Kurulu Başkanı olduğu Meta'nın gelirleriyle ilgili geçen ay “2023'te yatırımlarımızı az sayıda yüksek öncelikli büyüme alanına odaklayacağız. Bu, bazı ekiplerin anlamlı şekilde büyüyeceği, ancak diğer ekiplerin çoğunun gelecek yıl boyunca sabit kalacağı veya küçüleceği anlamına geliyor. Toplamda, 2023'ü ya kabaca aynı büyüklükte, hatta bugün olduğumuzdan biraz daha küçük bir organizasyonla bitirmeyi bekliyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

Hisseleri bu yıl yüzde 73 değer kaybederek 2016 yılı başından beri en düşük seviyesine gerileyen Meta, 2022 S&P 500 endeksindeki en kötü performansın sahibi olarak kendine yer buldu.

TWITTER'DA DA BİNLERCE KİŞİ İŞTEN ÇIKARILMIŞTI

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, dünyaca ünlü sosyal medya şirketini 44 milyar dolara satın almış ve ilk iş olarak CEO dahil şirketin üst kademe yönetimini işten çıkarmıştı.

Exit mobile version