Ferhat Murat: Türk Halkının büyüttüğü firmalar bugün değilse ne zaman?

Son 100 yılın en büyük depreminin Türkiye ve Suriye'yi sallamasının ardından binlerce kişi hayatını kaybetti! Türkiye yaralarını sarmaya çalışırken Siyasal İletişimci Ferhat Murat Türkiye'de ki firmalara seslendi. Murat 'Türk Halkının büyüttüğü firmalar bugün değilse ne zaman?' diye sordu.

6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24’te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis’te büyük yıkıma yol açtı. Türkiye’yi sarsan depremin üzerinden 10 gün geçerken bölgede arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AFAD Koordinasyon Merkezi’ndeki Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerde 35 bin 418 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

FERHAT MURAT: BUGÜN DEĞİLSE NE ZAMAN?’

Siyasal İletişimci Ferhat Murat, Türk halkının büyüttüğü firmalara seslenerek ‘Hızlı tüketim ürünleri grubunda üretimi olmayan Baykar’ın yaptığını Türkiye’nin ilk 100 büyük firması ölçeği nispetinde yaparsa, 100.000 konut çok rahat üretilir. Hatta çok üzerine de çıkılabilir.’ ifadelerini kullanıp ‘Bugün değilse ne zaman?’ diye sordu.

 

Ferhat Murat

‘Devletin sahada cansiperane, uykusuz mücadelesine gölge düşürmek büyük bir vebal ve kul hakkıdır’

Murat ayrıca ‘Bölgenin büyük bir kısmını gezdim. Adıyaman’a da gittim. İnsanların cansiperane mücadelesini gördüm. ‘Adıyaman’da kimse yok demek’ emekçi kardeşlerimize saygısızlıktır. Çok büyük bir afet yaşadığımızın herkes farkında…

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Adıyaman ve Bitlis Valileri, Bakan Yardımcıları, Kaymakamlar, Eyyübiye, Esenler, İstanbul Büyükşehir, Sultangazi belediyeleri benim sadece gözümle görebildiklerim. Bulunduğum zaman içerisinde 15.000’in üzerinde arama kurtarmacının bölgede olduğunu resmi makamlardan öğrendim. Onlarca STK da orada. İnsani yardım için köylere gittiğimizde; çok az eksiklik olduğunu kulaklarımla duydum. Bir kamyonet tıbbi malzeme ve ısıtıcıyı bitiremeden döndük. Köylerden dönüşte lastiğimiz patladığında bölge halkından pek çok dostumuz durdu ve lastiğimizin değiştirilmesine yardım etti.

Devlet millet el ele birçok özel hikayenin şahidi oldum. Yakınlarını kaybeden, canı yanan insanları anlayışla karşılamak gerek. Eksik aksak mutlaka vardır ancak yaşadığımız afetin büyüklüğü göz önünde bulundurulduğunda devletin sahada cansiperane, uykusuz mücadelesine gölge düşürmek büyük bir vebal ve kul hakkıdır. Gördüklerimin fazlası vardır ama eksiği yoktur.’ ifadelerini kullandı.

 

Exit mobile version