Göktürk’ten anlamlı sergi: Her kedi farklı bir karakter

17 Şubat Dünya Kediler Günü’nde Eyüpsultan Belediyesi Göktürk Kültür Sanat Merkezi, Göktürk Pati Kliniği ve Pet Canvas Art iş birliği ile Göktürk Kültür ve Sanat Merkezi Fuaye alanında günün anlam ve önemine ithafen çok özel bir sergi açılışını gerçekleştirdi.

Elif İncekara küratörlüğünde gerçekleştirilen bu sergi, her biri kendi hikayesini anlatan eşsiz kedilerin çeşitliliğine, karakterine farklı ve eşsiz bir yönden ışık tutuyor.

Her kedi farklı bir karakter

“Her Kedi Farklı Bir Karakter” anlayışından yola çıkılarak Türkiye’de bu anlamda bir ilki gerçekleştiren sergide; Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in kedisi Sultan’ın tablosunun yanı sıra Ayşe Arman, Nükhet Duru, Sertap Erener, Doğa Rutkay, Işıl Alben gibi Göktürklü birçok değerli sanatçının patili dostlarının da tabloları yer alıyor.

Göktürk'ten anlamlı sergi: Her kedi farklı bir karakter

Sergide, Denizhan Haznedar’ın kurucusu olduğu Pet Canvas Art tarafından her biri özel olarak tasarlanan kedi portrelerinde kimi sevimli dostumuz gladyatör, kimi savaşçı, kimi ise bir sultan gibi sevimli figürlerle karşımıza çıkıyor.

“Hediyenin En Patili Hali” mottosuyla yola çıkan Pet Canvas, geleneksel sanatla dijital sanatın araçlarını birleştirerek, evcil hayvaları kraliyet kostm asil leydi ve aristokrat giysileri, hatta popüler film ve dizi karakterleri gibi tasvir eden eşsiz evcil hayvan portreleri yaratıyor.

Her ırk, cins ve hayvan türü için özel olarak hazırlanan bu tasarımlar evcil hayvan sahipleri tarafından oldukça ilgi görüyor. hayvanseverlerin minik dostlarımızın en asil ve eğlenceli hallerini gözler önüne seriyor.

Bu benzersiz çalışmalar, minik dostlarımızın sadece fiziksel güzelliklerini değil, aynı zamanda zengin karakterlerini ve benzersiz kişiliklerini de gösterdiği için hayvanseverlerin yoğun ilgisini çekeceğe benziyor.

Exit mobile version