”Gurur projemiz adım adım devam ediyor”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal medya Twitterdan bir açıklama paylaştı; hesabından yaptığı açıklamada, Kanal İstanbul Projesi'nin iptal edilmediğini duyurdu.

Dev proje olarak nitelendirilen ve büyük tartışmalar yaratan Kanal İstanbul projesi ilk günden beri asılsız iddiaların odağında olmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “çılgın proje” ve “hayalim” olarak nitelendirdiği proje, ilk olarak 2011 yılında gündem oldu. Geçtiğimiz yıl inşasına başlanan Kanal İstanbul projesi resmen hayata geçirildi.

Dün bir gazete haberinde ise projeyle ilgili bir iddia ortaya atıldı. Proje imarının iptal edildiği iddia edilirken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'da açıklama geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden iddiaları ele alan bir açıklama yapan Kurum, şu ifadeleri kullandı:
“Kanal İstanbul Projesi'ni tabi ki iptal etmedik. İmar planları yürürlükte. Gurur projemizi adım adım hayata geçiriyoruz. Yapılan, vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçları neticesinde yeni bir imar uygulama değişikliği!”''Gurur projemiz adım adım devam ediyor''

Exit mobile version