Depremde onlarca kişinin hayatını kaybettiği Hasan Alpargün Apartmanı’nın müteahhidi Hasan Can Alpargün kimdir?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler sonrasında Adana’da yıkılan Hasan Alpargün apartmanının sahiplerinin yurtdışına kaçtığı ortaya çıktı. Binanın müteahhit firması Alpargün İnşaat’ın sahibi Hasan Can Alpargün 7 yıl önce verdiği röportajda, yapılan binaların güvenilirlik ve depreme dayanıklılığa öncelik verildiğini söylemişti. İnşaat şirketinin internet sayfasına erişim sağlanamamaktadır.

Hasan Alpargün Apartmanı’nın müteahhidi Hasan Can Alpargün kimdir?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler sonrasında, Adana’da yıkılan Hasan Alpargün apartmanının sahiplerinin yurtdışına kaçtığı ortaya çıktı. Bina, yaklaşık 50 kişinin hayatını kaybettiği depremler sonrasında yıkılan en büyük binalardan biriydi. Alpargün İnşaat’ın sahibi olan Hasan Can Alpargün, yedi yıl önce verdiği bir röportajda aile şirketi olduklarını ve yapılan binaların güvenilirlik ve depreme dayanıklılığa öncelik verildiğini ifade etmişti.

Depremde onlarca kişinin hayatını kaybettiği Hasan Alpargün Apartmanı’nın müteahhidi Hasan Can Alpargün kimdir?

Hasan Can Alpargün, bir reklam çalışması kapsamında verdiği röportajda “Sıra dışı bir mimar” olarak anlatılmıştı. Ancak, binanın yıkılmasının ardından Alpargün İnşaat’ın internet sayfasına erişim sağlanamamaktadır. Binanın yıkılması sonrasında, Alpargün İnşaat ve müteahhitler hakkında soruşturma başlatılmıştır. Bina sahiplerinin yurtdışına kaçtığı ve yargı karşısına çıkmak istemedikleri iddiaları da gündeme gelmiştir. Bu tür felaketlerin yaşanmaması için, inşaat sektöründe yapılan binaların güvenilirlik açısından sıkı bir denetimden geçirilmesi gerekmektedir. Ayrıca, vatandaşların, deprem anında güvenli yerlere ulaşması için gerekli önlemleri alması ve deprem konusunda bilinçli olması da hayati önem taşımaktadır.

Hasan Alpargün Apartmanı Apartmanı’nda kaç kişi öldü?

Depremde yerle bir olan, yıkılan 14 katlı apartmanda 83 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Exit mobile version