Hatay Büyükçat Samandağ depremle sallandı! Samandağ depremi kaç saniye sürdü?

Hatay Büyükçat Samandağ depremle sallandı! Samandağ depremi kaç saniye sürdü?

Hatay Büyükçat Samandağ depremle sallandı! Samandağ depremi kaç saniye sürdü? İlk deprem Hatay’ın Defne ilçesinde saat 20.04’te 6.4 büyüklüğünde iken, ikinci deprem Samandağ ilçesinde saat 20.07’de 5.8 büyüklüğünde oldu. Depremler bölgede etkili şekilde hissedildi ve afet bölgesinde enkaz kaldırma çalışmaları sürmektedir.

Hatay Samandağ deprem saç saniye sürdü?

Hatay’ın Defne ilçesinde 20.04 saatinde 6.4 büyüklüğünde ve 16.7 kilometre derinliğinde bir deprem meydana geldi. Samandağ ilçesinde ise 20.07 saatinde 5.8 büyüklüğünde ve 7 kilometre derinliğinde bir deprem daha oldu. Depremler bölgede etkili şekilde hissedildi ve AFAD tarafından deprem sonrası bölgede hasarlı yapılara girilmemesi, riskli binaların çevresinde bulunmamak gibi uyarılar yapıldı.

Kandilli bildirimlerini takip ederek depremleri anlık olarak takip etmek mümkün ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi tarafından kaydedilmiştir.

6.4 büyüklüğündeki depremler ne kadar zarar verebilir?

6.4 büyüklüğündeki depremler, yerin derinliğine, bölgenin jeolojik yapısına, yapıların dayanıklılığına ve diğer faktörlere göre farklı zararlar verebilir. Genelde, 6.4 büyüklüğündeki depremler orta şiddetteki depremlerdir ve binalarda hasar veya yıkım oluşmasına neden olabilir. Ancak, depremin yerin derinliği, bölgenin jeolojik yapısı, yapıların dayanıklılığı ve diğer faktörlere göre, zarar miktarı değişebilir. Deprem sonrası zararların tam olarak belirlenmesi için yapılacak yerinde incelemeler ve araştırmalar gerekir.

Exit mobile version