Hatay depreminden sonra Antalya için tsunami uyarısı: Deniz kıyısından uzak durun

Hatay depreminden sonra Antalya için tsunami uyarısı: Deniz kıyısından uzak durun

Hatay depreminden sonra Antalya için tsunami uyarısı geldi. Antalya valiliğinden yapılan açıklamada “Deniz kıyısından uzak durun” denildi. Hatay’da meydana gelen 6.4 ve 5.8’lik iki depremin ardından Antalya Valiliği vatandaşlara ‘deniz kıyısından uzak durun’ çağrısı yaptı.

Hatay depremi Antalya tsunami uyarısı

Çok sayıda ilde hissedilen Hatay depremi sonrası, sahada inceleme yapmak üzere ekipler harekete geçti. Hasarlı binalardan uzak durma çağrısı yapıldı ve ambulans sesleri bazı bölgelerde duyulunca, vatandaşlar tedirgin oldu. Uzmanlar, daha önceki depremlerin bu depremleri tetiklediği yönünde görüş belirtti ve bölgede depremlerin devam edeceği uyarısında da bulundu. AFAD, deniz seviyesinde 50 cm yükselme riskine karşı sahil şeridinden uzak durmanın önemli olduğunu vurguladı.

AFAD, Hatay’da vatandaşların deniz seviyesinde 50 cm’e kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmalarını önemli görüyor. Bu nedenle deniz yükselebilir uyarısı yapıldı.

AFAD, saat 20.04’te merkez üssü Hatay’ın Defne ilçesi olan 6.4 büyüklüğündeki depremi açıkladı ve depremin üç dakika sonra Samandağ’da 5.8 ve 5.2 büyüklüğünde iki sarsıntı daha kaydedildi. Deprem, Kayseri, Antalya, Urfa, Osmaniye, Diyarbakır ve çevre illerde de hissedildi. Bölgede 6 Şubat’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde yıkıma yol açmıştı ve bölge 15 gündür artçı ve bağımsız depremlerle sallanıyor.

AFAD, Hatay için vatandaşların deniz seviyesinde 50 cm’e kadar yükselme riskine karşı sahil şeridinden uzak durması gerektiğini açıkladı. AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, deprem sonrasında ekipler sahada inceleme yapmaya başladı ve hasarlı binalardan uzaklaşmayı önerdiler. Bazı bölgelerden ambulans sesleri duyulurken, vatandaşlar tedirgin oldu. Uzmanlar, bölgede depremlerin devam edeceği uyarısında bulundular ve daha önceki depremlerin bu depremleri tetiklediği yönünde görüş belirttiler.

Exit mobile version