Hatay Samandağ depreminde ölen var mı? Son dakika yıkılan bina var mı?

Hatay Samandağ depreminde ölen var mı? Son dakika yıkılan bina var mı?

Hatay Samandağ depreminde ölen, yaralanan var mı? Son dakika yıkılan bina var mı? Hatay’da Defne ve Samandağ ilçelerinde 6,4 ve 5,8 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Depremler çevre iller ve Suriye’de de hissedildi. Sahada yapılan taramalar sonucunda hasarlı binaların olduğu belirtildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay vatandaşların hasarlı binalardan uzak durmasını rica etti. Hatay Valisi Rahmi Doğan ise deprem nedeniyle gelen ihbarları değerlendirdiklerini ve taramalarının sürdüğünü belirtti.

Hatay Samandağ ölen var mı? Hatay Samandağ depreminde ölenlerin isimleri belli mi Hatay’da meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüklü iki deprem sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 6’ya yükseldi ve 18 kişinin ağır yaralandığı, 294 kişinin de yaralandığı bildirildi. Depremler, Hatay’ın Defne ve Samandağ ilçelerinde meydana geldi ve çevre iller ve Beyrut gibi kentlerde de hissedildi. Arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir.

Hatay Samandağ depreminde ölen var mı?

Hatay’ın Defne ilçesi merkezli 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu depremin üç dakika sonra Samandağ merkezli 5.8 büyüklüğünde bir takipçi depremi oldu. Deprem, 16.7 kilometre derinlikte ve çevre illerde de hissedildi. Gelen bilgilere göre deprem sonrasında hasarlı binaların yıkıldığı bildirildi.

AFAD, depremin ardından Hatay ve çevre il ve ilçelerden şiddetli hissedildiğini açıkladı. Bölgedeki ekipler, hasarlı binalardan uzaklaşma uyarısında bulundular. Uzmanlar, daha önceki depremlerin bu depremleri tetiklediği yönünde görüş belirttiler ve bölgede devam edeceği uyarısında da bulundular. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, vatandaşların hasarlı binalardan uzak durmalarını rica etti.

Depremler, Suriye’nin çeşitli bölgelerinde de hissedildi ve Hatay Valisi Rahmi Doğan, deprem sonrasında bazı ihbarlar aldıklarını ve bunları değerlendirdiklerini belirtti.

Hatay Samandağ depremde yıkılan bina var mı?

Hatay ve çevre illerde 20 Nisan 20:04’te meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki deprem, 16.7 kilometre derinliğinde oldu ve çevre illerde de hissedildi. Haberlere göre bazı binalar yıkıldı ve artçı depremler sürüyor. 20.07’de Hatay Samandağ merkezli 5.8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi ve çevre iller ve ilçelerden de hissedildi.

Depremler sonrasında ekipler sahada inceleme yapıyor ve vatandaşlar hasarlı binalardan uzak durmaları konusunda uyarılıyor. Uzmanlar, daha önceki depremlerin bu depremleri tetiklediği yönünde görüş belirtirken, bölgede depremlerin devam edeceği uyarısı da bulunuyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ise vatandaşların hasarlı binalardan uzak durmasını rica ediyor.

Suriyede Hatay merkezli depremlerin ardından halk sokaklara döküldü ve depremler ülke genelinde hissedildi, bazı binaların yıkıldığı ifade edildi. Hatay Valisi Rahmi Doğan, deprem nedeniyle ihbarlar aldıklarını ve bunları değerlendirip taramalarının sürdüğünü açıkladı.

Exit mobile version