Hatay Samandağ ölen var mı? Hatay Samandağ depreminde ölenlerin isimleri belli mi?

hatay deprem

Hatay Samandağ ölen var mı? Hatay Samandağ depreminde ölenlerin isimleri belli mi Hatay’da meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüklü iki deprem sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 6’ya yükseldi ve 18 kişinin ağır yaralandığı, 294 kişinin de yaralandığı bildirildi. Depremler, Hatay’ın Defne ve Samandağ ilçelerinde meydana geldi ve çevre iller ve Beyrut gibi kentlerde de hissedildi. Arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir.

Hatay Samandağ ölen var mı?

Depremler sırasında bazı binalar yıkılmış ve enkaz altında kalanlar olduğu belirtildi. Depremlerin derinliği 16,7 km ve 7 km olarak ölçüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaralananların sayısının 294 olduğunu ve 18 kişinin ağır yaralandığını açıkladı. Can kaybı sayısı ise 6 olarak bildirildi.

Arama kurtarma çalışmaları devam etmekte ve depremin etkisi altındaki bölgede güvenlik ve sağlık hizmetleri sunulmaktadır. Deprem sonrasında yapılan araştırmalar, depremin nedenlerini ve etkilerini daha iyi anlamaya yöneliktir.

Ek olarak, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da depremin yol açtığı zararların tespit edilmesi ve acil müdahalelerin yapılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Bölgedeki halk, deprem sonrasında güvenli bir yerde kalmaya ve gerekli tedbirleri almaya çağrıldı.

Exit mobile version