Hataysporlu Christian Atsu hala enkaz altında

Hataysporlu Christian Atsu hala enkaz altında

Hataysporlu Christian Atsu hala enkaz altında. Hataysporlu futbolcu Christian Atsu ve sportif direktör Taner Savut’un hala enkaz altında olduğu açıklandı.

Hataysporlu Christian Atsu hala enkaz altında

Kahramanmaraş’ta 7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen deprem sonrasında, Kahramanmaraş başta olmak üzere pek çok şehir hasar aldı. En çok hasarı gören şehirlerden biri olan Hatay’da pek çok bina yıkıldı. Vatandaşların çoğu hala yardım bekliyor.

Depremi şiddetli şekilde hisseden ve sayısız yıkılan binanın olduğu Hatay’da Nijeryalı futbolcu Christian Atsu’nun, enkazdan çıkarıldığı öne sürülmüştü. Ancak son yapılan açıklamalarla, 31 yaşındaki futbolcunun henüz enkazdan çıkarılamadığı belirtildi.

Hatay Spor Teknik Direktörü Volkan Demirel, yaptığı açıklamada Atsu’nun henüz enkazdan çıkarılmadığını söyledi.

Christian Atsu kimdir?

Christian Atsu 10 Ocak 1992’de Gana’da doğdu. Atsu, kulüple futbol formasyonunu bitirdikten sonra 17 yaşında Porto’ya geçti. 14 Mayıs 2011 tarihinde as takım teknik direktörü André Villas-Boas tarafından Primeira Liga’da karşılaştıkları Marítimo maçında kadroya alındı. 2011-12 sezonu için aynı ligde mücadele eden Rio Ave’ye kiralandı.

2012-13 sezonunda Porto’ya dönen futbolcu dokuz lig maçında ilk 11’de başladı. 2013-14 sezonunun sonuna kadar Hollanda kulübü SBV Vitesse’e kiralandı.  13 Ağustos 2014 tarihinde Atsu, 2014-15 sezonunun sonuna kadar diğer Premier League kulübü Everton’a kiralandı. 29 Mayıs 2015 tarihinde Atsu, Premier League’e yeni yükselen Bournemouth’a kiralandı. 2016 yılında e Málaga’ya kiralandı. Mayıs 2017’de Atsu, 6,2 milyon £ bonservis bedeli karşılığında Newcastle ile dört yıllık sözleşme imzaladı. 2023 yılında Hatayspor’a transfer oldu.

 

Exit mobile version