İçişleri Bakanı olan Ali Yerlikaya kimdir? Nereli ve kaç yaşında?

İçişleri Bakanı olan Ali Yerlikaya kimdir? Nereli ve kaç yaşında?

İçişleri Bakanı olan Ali Yerlikaya kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı Bakanlar kurulu listesinde Ali Yerlikaya’nın da adı vardı.

İçişleri Bakanı olan Ali Yerlikaya kimdir?

Ali Yerlikaya, 11 Ekim 1968’de Konya’da doğmuş bir Türk bürokrattır. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 1989 yılında mezun olmuştur. 1990 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam adaylığı görevine başlamıştır ve Felahiye, Erzin, Derabucak, Hilvan ve Sarıkaya’da kaymakamlıklar yapmıştır. Ayrıca İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği, Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü ve Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

30 Kasım 2007 tarihinde Şırnak, 13 Mayıs 2010 tarihinde ise Ağrı valiliğine atanmıştır. 3 Ağustos 2012 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan valiler kararnamesi ile Tekirdağ valisi olarak atanmıştır. 19 Şubat 2015 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan valiler kararnamesi ile Gaziantep valiliğine atanmıştır. 27 Ekim 2018’de İstanbul valiliğine atanmıştır.

2019 Türkiye yerel seçimleri itirazlarını değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul seçimlerini iptal etmiş ve bu nedenle 7 Mayıs 2019’da Yerlikaya vekâleten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirilmiştir, 27 Haziran’da görevi teslim etmiştir.

Kazanılan son seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 3 Haziran 2023 tarihinde İçişleri Bakanlığı görevine atanmıştır.

Exit mobile version