İmamoğlu ve Yavaş: Yaklaşık 10 milyon oy henüz sayılmadı

 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçim sonuçlarına ilişkin üçüncü kez açıklamada bulundu.

İmamoğlu ve Yavaş: Yaklaşık 10 milyon oy henüz sayılmadı

İmamoğlu’nun açılamasında öne çıkanlar şöyle: “Sahada ne yazık ki bir kısım kirli süreçler işletilmeye başlandı. Süreci takip ediyoruz. Yaklaşık 10 milyon oy henüz sayılmamış durumda ve bu yüzde 20 demek. Anadolu Ajansı’nın bütün dezenformasyonlarını görüyoruz. Milim milim aşağı iniyor. Erdoğan’ı yüzde 50’nin üstünde tutmak için gösterdikleri çaba nasıl bir çaba hayretle izliyoruz. Anadolu Ajansı, bitkisel hayatta bir kurumdur.  Bütün bu çabaya rağmen Erdoğan’ın oyları istikrarlı bir şekilde gerilemiştir. 60 küsurla başladılar. 11’e yakın oy düştü, 50’nin sınırına geldi dayandı. Bütün bariyerleri düşecek. 2014 ve 2019 seçimlerini hatırlayalım, bu senaryoyu yaşadık. Çıkıp ‘kazandık’ demelerine şaşırmayın, inanmayın. Bizi izlemeye devam edin. Bizi kim izlesin biliyor musunuz?

Sayın Erdoğan’a oy verenler de bizi izlesin. Açılmayan sandıklar, Millet İttifakı ve Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun oylarının yükseleceğini net gösteriyor. Sayın Genel Başkanımızın oyu yüzde 49, Sayın Erdoğan’ın yüzde 45 civarında, net.

Muhalefetin tarihindeki en yüksek oya eriştiğini, iktidarın da tarihindeki en düşük oya doğru inmeye dönük olduğunu hep birlikte görüyoruz. Değişim kolay değildir, bakın sancılıdır.”

Yavaş: Vazgeçmiyoruz

İmamoğlu’nun ardından söz alan Yavaş ise “Diyarbakır’da adeta miting gibi bir kalabalık var. Ellerin çuval, verilerin girilmesini bekliyorlar. İlçe seçim kurulu önünde. O oylar geldikten sonra bizdeki verilerle karşılaştırıyoruz. Ve ben çok ümitliyim. Açık açık da söylüyorum bunu.

Bu verilerin bu şekilde kalması, sandık başındaki ya da çuvallarla bekleyen insanları yıldırmaya, işi oldubitiye getirmeye yöneliktir. Sonuna kadar bekleyeceğiz. Sonuç itibariyle inşallah iyi bir sonuç alacağız ya da ikinci tura kalacak. Milletimiz neyi takdir ederse onu göreceğiz. Ama son oy sayılıp da YSK’den liste açıklanıncaya kadar vazgeçmiyoruz” dedi.

Exit mobile version