İSKİ Eski Genel Müdürü Ergün Göknel hayatını kaybetti

İSKİ skandalının baş aktörü Eski Genel Müdür İsmail Ergün Göknel hayatını kaybetti. Zincirlikuyu Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Aile Kabristanı’nda defnedilecek.

İSKİ Eski Genel Müdürü Ergün Göknel hayatını kaybetti

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Eski Genel Müdürü İsmail Ergun Göknel bugün Zincirlikuyu Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Aile Kabristanı’nda defnedilecek.
1990’lı yılların başlarında İSKİ’nin Genel Müdürü olarak görev yapan Ergun Göknel’in, kurumun ihalelerini paravan olarak kurduğu şirketlere verdiği ve bu ihalelerde büyük yolsuzluklar yaptığı ortaya çıkmıştı. Olay, Göknel’in boşanmak istediği eşi Nurdan Erbuğ tarafından ortaya çıkarılmıştı. İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı ve Ergun Göknel görevden alındı.
“İSKİ skandalı” olarak tarihe geçen olayla ilgili davada sanıklar ilk olarak satın alınan klorun bedelinin yüksek gösterilerek yolsuzluk yapıldığı suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanık Ergun Göknel’in İsviçre’de bulunan Amerikan Discon Bank’ta 30 bin Amerikan doları ve 670 bin Alman Markı bulunduğu saptandı. Göknel’in tüm hesaplarına el konulurken, İsviçre’deki paranın da iadesi de istendi. Ayrıca “Eşiyle yaptığı sözlü boşanma protokolüne uymadığı” gerekçesiyle Göknel tarafından Erbuğ’a ödenen 1 milyon dolara yaklaşan tazminata da Mali Şube aracılığıyla el kondu. Ergun Göknel, iki davada toplam 11 yıl 4 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı. Davada yargılanan Murat Karayalçın, dönemin belediye başkanı Nurettin Sözen ve Yüksel Çengel, İSKİ davasında beraat etti.
Göknel, geçen yıl verdiği bir röportajda “Ben hata yaptım. Kıyamet koptu. 5 sene cezaevinde yattım. CHP’yi batıran adam diyorlar bana 30 senedir. Ama CHP’nin yüzde 25, yüzde 26’yı geçememesinin sebebi İSKİ skandalı değildir. Suçu kendinde aramalıdır” demişti.

Exit mobile version