İstanbul’da deprem oldu! Depremin merkez üssü neresi? İstanbul depremi kaç şiddetinde?

Bu gece İstanbul 30 saniye süre bir depremle sallandı. Büyük korku ve paniğe neden olan İstanbul depreminin merkez üssü neresiydi?

İstanbul'da deprem oldu! Depremin merkez üssü neresi? İstanbul depremi kaç şiddetinde?

Bu gece İstanbul 30 saniye süren depremle sallandı. Büyük korku ve paniğe neden olan İstanbul depreminin merkez üssü neresiydi? İstanbul kaç şiddetinde depremle sallandı?

23 Kasım Çarşamba gecesi yarısı saat 04:10 sularında yaşanan deprem Kocaeli, Ankara ve Bursa'dan da hissedildi!

İlk açıklama: 99 depreminde kırılmayan bir parça vardı

Depreme ilişkin AFAD'dan yapılan açıklamada, “Düzce ili Gölyaka ilçesinde saat 04.08’de 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

[ilgili-haber=2802]

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ziyadin Çakır, Düzce depremiyle ilgili CNN TÜRK'e yaptığı açıklamada, “Şuan Eskişehir'deyim ama burada da hissettik depremi. İnşallah can kaybı olmaz. Bu gördüğüm kadarıyla 1999 İzmit depreminde kırılmayan bir parça vardı. Gölyaka ile Gümüşsu tarafında bir parça vardı o kırıldı. Bu büyüklüğündeki depremler maalesef binalara zarar verebiliyor. İnşallah büyük bir zarar oluşmamıştır. Düzce'nin zemini çok iyi değil. Kırılmayan kısa bir parça vardı büyük olasılıkla bu kırılmışa benziyor. Marmara'da en riskli bölgeler şuan Düzce civarı tehlikeli. Artçılar mutlaka gelecektir. Zemin de çok müsait olmadığı için Düzce Ovası'nda bulunanların özellikle dikkatli olması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Düzce depreminin büyüklüğü nedir?

İstanbul'da çok net hissedilen depremin 5.9 büyüklüğünde olduğu açıklandı.

Depremin merkez üssü

İstanbul'da net şekilde hissedilen ve 30 saniye süren sarsıntının merkez üssünün Düzce Hacıkadirler köyü olduğu bildirildi.

Exit mobile version