İstanbul’da sağanak yağmuru uyarısı! Meteoroloji Ankara ve İzmir için de uyarılar yaptı sıcaklıklar düşüyor

Meteoroloji İstanbul başta olmak üzere, Ankara, İzmir ve Bursa için yağış uyarısı verdi. Peki İstanbul'da hava durumu güncel verileri ne gösteriyor? Hafta sonu İstanbul'da hava durumu nasıl olacak?

meteorloji yağmur

İstanbul için hava durumu bilgileri güncellenirken, meteoroloji hafta sonu için yağış uyarısında bulundu. Günün son dakika hava tahmini bilgileri güncellenerek MGM sayfasında vatandaşın bilgisine sunuldu.

Milyonların yaşadığı İstanbul başta olmak üzere, Ankara, İzmir ve Bursa için meteoroloji hava durumu raporlarını bir kez daha güncelledi. Peki İstanbul'da hafta sonu havalar nasıl olacak, yağış var mı, sıcaklıklar ne kadar olacak?

Meteoroloji Genel Mdürlüğü (MGM), 5 Ekim Cumartesi ve Pazar günü İstanbul, Ankara, İzmir ve BUrsa için güncel hava durumu verilerini açıkladı. İşte açıklanan son hava durumu bilgileri. 

MGM: Kuvvetli Yağış ve Rüzgara Dikkat!

İstanbul sağanak yağmurlu, kuvvetli poyrazın etkisiyle hissedilen sıcaklık 15-16 derecelere düşüyor. Yağışlar, yarın sabah saatlerine kadar devam edecek. 

Ankara, İzmir ve Bursa'da da yağmurlu. Poyraz, yarın İzmir'de çok kuvvetlenecek. 

Antalya'da bu gece ve yarın sabah arasında yağmur şiddetli. 

İstanbul 19, Ankara 20, İzmir 24, Bursa 22, Antalya 25 derece. 

 

* Yağışların bugün (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren Muğla kıyıları, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir'in kuzeyi ile Antalya, Sivas, Erzincan, Tunceli, Erzurum, Bingöl, Ardahan, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

* Rüzgarın Marmara ve Batı Karadeniz'in batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/sa), Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor. 

Exit mobile version