İstanbul depremi ne zaman olacak? İstanbul depremi şiddeti ne kadar olacak?

İstanbul depremi ne zaman olacak? İstanbul depremi şiddeti ne kadar olacak? Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremde 5. güne gelindi. Arama kurtarma çalışmaları hızla devam ediyor. 107. saate gelinmiş olmasına rağmen hala enkaz altında yaşayan insanlar var.

Türkiye, 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin yol açtığı ağır yıkımla mücadele ediyor.

deprem can kaybı

Kahramanmaraş depreminden sonra İstanbul’da meydana gelmesi beklenilen deprem hayli gündeme geldi. Uzmanlar İstanbul’da meydana gelecek olan deprem ile ilgili açıklamalar yapıyor.

İstanbul depremi ne zaman olacak?

Kiel Geomar Helmholtz Okyanus Araştırmaları Merkezi’nden Heidrun Kopp, bölgedeki son büyük depremin 1766’da meydana geldiğini belirterek o zamandan beri İstanbul’da gerginliğin giderek arttığını dile getirdi. Kopp, Kuzey Anadolu fay hattı bölgesinde şu anda dört metreye varan bir hareket açığı bulunduğunu belirterek, “Bu çok fazla” dedi.

Kopp, Kahramanmaraş’taki depremde olduğu gibi birikmiş gerginliğin tamamının bir anda boşalmasının İstanbul’da da ağır sonuçları olacağını söyledi.

Alman Yerbilimleri Araştırma Merkezi’nden Marco Bohnhoff da “Orada 7,4’e varan büyüklükte bir deprem gecikmiş durumda” dedi. Bohnhoff, İstanbul’un doğrudan bir fay hattının üstünde olduğunu dile getirirken, zeminin birçok bölgede sağlam olmadığını söyledi: “Böylesi yumuşak zeminlerde, bazen sıvılaşma efektleriyle güçlü yer hareketleri olabilir.”

Heidrun Kopp’sa 1939’dan beri fay hattı boyunca depremlerin doğudan batıya doğru hareket ederek İstanbul’a gittikçe yaklaştığını gözlemlendiğini belirtti.

Exit mobile version