İstanbul dikkat! Şemsiyesiz çıkmayın

Meteoroloji'nden gelen son hava tahmin raporuna göre bugünden itibaren yurdun pek çok kesimine yoğun bir yağış geliyor. Akşam saatlerinden itibaren İstanbul'da da başlayacak olan yağmur, zaman zaman kendisini gök gürültülü sağanak yağışa bırakacak ve cumartesiye kadar devam edecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamalara göre: Ülkemizin kuzey ve iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'in parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Orta ve Doğu Akdeniz'in Toroslar Mevkii, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Afyonkarahisar, Osmaniye, Eskişehir, Sivas, Düzce, Bolu, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri ile Isparta'nın doğu, Adana'nın kuzey ve doğu, Hatay'ın kıyı, Kahramanmaraş'ın batı ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam ilk saatlerde Bilecik ve Yalova çevreleri ile Bursa'nın doğu, Kocaeli, Sakarya ve Düzce'nin güney, Eskişehir ve Bolu'nun batı, Kütahya'nın kuzey ve doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL 5 GÜN YAĞMURA TESLİM

Meteoroloji tarafından yayınlanan 5 günlük hava raporun'da salı günü öğle saatlerinde başlaması beklenen yağmur, zaman zaman gök gürültülü sağanak yağış olarak kendi gösterecek ve cumartesiye kadar devam edecek.

İstanbul dikkat! Şemsiyesiz çıkmayın

 

SU BASKINLARINA DİKKAT

Yapılan açıklamaya göre yağışların; bu akşam saatlerinde Bilecik ve Yalova çevreleri ile Bursa'nın doğu , Kocaeli, Sakarya ve Düzce'nin güney,  Eskişehir ve Bolu'nun batı, Kütahya'nın kuzey ve doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım,  yerel dolu yağışı,  yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

Exit mobile version