Kahramanmaraş deprem bölgesinde salgın mı var? Deprem bölgesinde influenza kolera riski var mı?

Kahramanmaraş deprem bölgesinde salgın mı var? Deprem bölgesinde influenza kolera riski var mı? Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin vurduğu 10 şehirde salgın riskine karşı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bazı adımların atıldığını bile getirdi. Uzmanlar, özellikle içme suyu ve hijyen konusunda yaşanan sıkıntılara dikkat çekiyor.

Kahramanmaraş deprem bölgesinde salgın mı var

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki deprem, Türkiye’nin 10 şehrinde büyük yıkıma neden oldu. Depremin ardından yol kenarında biriken çöpler, içme suyuna erişimde yaşanan sıkıntı ve beraberinde gelen hijyen sorunu en büyük problemler arasında yer alıyor.

Üst solunum yolu enfeksiyonu riski

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, hava sıcaklığının eksi derecelerde olması nedeniyle üst solunum yolu enfeksiyonları ve depremde kirli yaralanmalar sonucu çıkabilecek enfeksiyonlara karşı uyardı.

Kahramanmaraş deprem bölgesinde salgın mı var? Deprem bölgesinde influenza kolera riski var mı?

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, temizlikle ilgili problem olduğunu ancak belediye ekiplerinin temizlik için sahaya çıktıklarını dile getirdi. Güngör, “Temizlik hizmetini yoğun şekilde yerine getiriyorlar” dedi.

Exit mobile version