Kahramanmaraş depremi nerelerde hissedildi 2023 Depremden etkilenen şehirler

Kahramanmaraş depremi nerelerde hissedildi 2023? Gece yarısı Kahramanmaraş’ta 7.4 büyüklüğünde deprem oldu. ok sayıda bina yıkıldı. Depremden etkilenen şehirler hangileri? Türkiye, Kıbrıs, Yunanistan, Ürdün, Lübnan, Suriye, Birleşik Krallık, Irak, Gürcistan ve Ermenistan ülkeleri de depremden etkilendi. Deprem Nurdağı/Gaziantep merkezinden 7 km uzakta saat 04:17’de gerçekleşti.

Malatya depremin en güçlü şekilde hissedildiği şehirlerden biri oldu. Malatya’da deprem nedeniyle ölenlerin sayısı netleşmeye başladı.

Kahramanmaraş depremi nerelerde hissedildi 2023

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi ve Kahramanmaraş dışında Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay’da da hissedildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu ve dördüncü seviye alarmın ortaya konulduğunu açıkladı. Yıkım ve can kaybı hakkında henüz net bir bilgi yok.

Kahramanmaraş depremi nerelerde hissedildi 2023 Depremden etkilenen şehirlerDeprem, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti ve 7 kilometre derinliğinde meydana geldi. Deprem, Kahramanmaraş dışında birçok şehirde de hissedildi ve şehir merkezlerinde uzun araç kuyrukları oluştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu ve dördüncü seviye alarmın ortaya konulduğunu belirtti. Bu alarm, uluslararası yardımı da içermektedir. Şu anda yıkım ve can kaybı hakkında henüz net bir bilgi yok. AFAD internet sitesi tarafından depremin bilgisi yayınlandı.

Kahramanmaraş depreminde ölen var mı?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüklü depremin ardından, uluslararası yardım çağrısında bulundu. Dışişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde, kentsel arama ve kurtarma alanında uluslararası yardım için çağrı yapıldı. AFAD, depremin ardından 32 artçı sarsıntının da meydana geldiğini açıkladı. Bu sarsıntılar nedeniyle binalara girilmemesi önerildi. Deprem sonrası Kahramanmaraş, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay’da binalar yıkıldı ve arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Kahramanmaraş Valisi, yıkılan binaların hasarının ciddi olduğunu açıkladı, ancak ölü ve yaralı sayısı vermemizin henüz mümkün olmadığını söyledi.

Exit mobile version