Kanlı Ay tutulması ne zaman ve Türkiye’de nereden izlenir?

Kanlı Ay tutulması ne zaman ve Türkiye'de nereden izlenir?

Kanlı Ay tutulması ne zaman ve Türkiye’de nereden izlenir? İşte son günlerin en popüler astrolojik olayı hakkında güncel bilgiler.

Kanlı Ay Tutulması, 28-29 Ekim 2023 tarihlerinde gözlemlenebilecek ve bu özel an, Türkiye’den de izlenebilecek. Ay’ın kırmızıya dönüşmesi ve bu gök olayının detayları, gökbilim meraklıları için büyük bir ilgi odağı olacak.

Kanlı Ay Tutulması: Ne Zaman ve Nereden İzlenecek?

Kanlı Ay Tutulması için geri sayım başladı. Bu gök olayı, Ekim ayının son günlerinde gerçekleşecek ve Türkiye’den de izlenebilecek. Ay’ın Dünya’nın gölgesinden geçtiği ve renginin kırmızıya dönüştüğü bu özel an, gökbilim meraklıları için büyük bir ilgi odağı.

Tarih ve Saat

2023 yılının ilk Ay tutulması Mayıs ayında yaşanmıştı. Yılın ikinci Ay tutulması ise Kandilli Rasathanesi’nin 2023 yılı gök olayları takvimine göre 28-29 Ekim 2023 tarihlerinde gerçekleşecek. Parçalı Ay tutulması Türkiye saati ile 21:01’de başlayacak ve 01:26’da sona erecek.

İzlenebilecek Yerler

Bu özel gök olayı, Asya’nın en doğusundan Avustralya’ya, Avrupa ve Afrika’nın tamamında izlenebilecek. Türkiye’den de izlenebilecek olan bu tutulma, Afrika’nın en batı ucunda, Atlas Okyanusu ve Amerika kıtasının doğusunda da gözlemlenebilecek.

Kanlı Ay Tutulması Nedir?

Kanlı Ay Tutulması, bilimsel bir terim olmamakla birlikte, Ay tutulması sırasında Ay’ın renginin kırmızıya dönüşmesi nedeniyle bu ismi almıştır. Güneş ışığının bir kısmı, Dünya’nın atmosferi yoluyla dolaylı olarak Ay yüzeyine ulaşıyor ve Ay kırmızı, sarı ve turuncu bir parıltıyla kaplanıyor.

Exit mobile version