Kartlı sayaç nedir, doğalgaz bedava mı olacak 2023? Ücretsiz doğalgaz kartlı sayaç nedir?

Kartlı sayaç nedir, doğalgaz bedava mı olacak 2023? Ücretsiz doğalgaz kartlı sayaç nedir?

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 20 Nisan 2023 tarihinden itibaren Türkiye’deki hanelere bir ay süreyle [ 1 , 2 ] bedava doğalgaz verileceği açıklandı. Haneler, Nisan 2024’e kadar her ay 25 metreküp doğal gazı ücretsiz alacak. Kartlı sayaç nedir, doğalgaz bedava mı olacak 2023? Ücretsiz doğalgaz kartlı sayaç nedir?

Kartlı sayaç nedir?

“Kartlı sayaç” (akıllı sayaç) gaz kullanımının daha doğru takip edilmesini sağlayan ve hane halkının enerji tüketimini daha verimli yönetmesine yardımcı olabilecek elektronik cihazlar olarak öne çıkıyor.

Türkiye’de hanelerin 2024 Nisan ayına kadar bir ay süreyle ve her ay 25 metreküp doğal gazı bedava alacağı sonucuna varılabilir.

“Kartlı sayaç”, müşterilerin önceden gaz almalarını ve kullanımlarını takip etmelerini sağlayan ön ödemeli bir gaz sayacıdır [ 3 ]. 2023 yılında doğal gazın bedava olup olmayacağı sorusuna ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Nisan 2023 tarihinden itibaren bir ay süreyle konut kullanıcılarına ilk doğal gaz faturasının ücretsiz geleceğini duyurdu. Ayrıca, gelecek yıl Nisan 2024’e kadar konut kullanıcıları her ay 25 metreküp doğal gazı ücretsiz alacak. Ancak ücretsiz doğalgaz programından yararlanmak için ön ödemeli gaz sayacının nasıl kullanılacağı konusunda bir detay verilmedi.

Exit mobile version