Kılıçdaroğlu: Bizim taşla sopayla işimiz olmaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı yardımcısı adayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Bolu'da yapılan Millet Buluşması'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu: Bizim taşla sopayla işimiz olmaz

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun Erzurum mitingi sırasında uğradığı saldırıya ilişkin ‘Taşla sopayla değil sandıkla kazanacağız’ yazan pankartı okuyarak “Taşla sopayla işimiz yok o korkakların işidir. Cesur yiğit insanlar bunu yapmazlar herkesin düşüncesine saygı duymak Bay Kemal’in görevidir zaten” ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun Erzurum mitingi sırasında uğradığı saldırıya ilişkin ‘Taşla sopayla değil sandıkla kazanacağız’ yazan pankartı okuyarak “Taşla sopayla işimiz yok o korkakların işidir. Cesur yiğit insanlar bunu yapmazlar herkesin düşüncesine saygı duymak Bay Kemal’in görevidir zaten” ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu’da Millet Buluşması’nda cumhurbaşkanı yardımcısı adayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile vatandaşlara seslendi. Burada geçtiğimiz günlerde Erzurum mitingi sırasında yaşanan taşlı saldırıya ilişkin pankart açan bir vatandaşın “Taşla sopayla değil sandıkla seçimi kazanacağız” yazan pankartını okuyan Kılıçdaroğlu “Taşla sopayla işimiz yok o korkakların işidir. Cesur yiğit insanlar bunu yapmazlar herkesin düşüncesine saygı duymak Bay Kemal’in görevidir zaten. Birilerinin değil 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. Herkesin kimliğine inancına yaşam tarzına saygı duyacağım” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

GENÇLERE SESLENDİ: ÜLKENİN KADERİNİ SİZ DEĞİŞTİRECEKSİNİZ

Devlet devlet aklıyla yönetilmeli. Vatandaştan toplanan her kuruşun hesabının vatandaşa verilmesi lazım. Birileri yer birileri bakarsa, birileri kendi saraylarında güller gibi geçinirken bizim evlatlarımız işsiz arayış içine girmişse o zaman bir sorunumuz var demektir. Bu sorunu birlikte çözeceğiz.

İlk kez sandığa gidip oy kullanacak gençlere sesleniyorum: Türkiye’nin kaderini siz değiştireceksiniz.

Sandığa gidin otoriter bir yönetimi değiştirin yerine özgürlükçü demokratik bir yönetimi getirin. Taşla sopayla değil sandıkla seçimi kazanacağız diyor bir arkadaşımız. Taşla sopayla işimiz yok o korkakların işidir. Cesur yiğit insanlar bunu yapmazlar herkesin düşüncesine saygı duymak Bay Kemal’in görevidir zaten.

‘ORMAN KÖYLÜLERİ SİGORTALI OLACAK’

Birilerinin değil 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. Herkesin kimliğine inancına yaşam tarzına saygı duyacağım.

Orman köylüleri toplumun en fakir kesimlerinden. Orman köylülerinin tamamı sigortalı olacak. İşverenleri de orman genel müdürlüğü olacak. Yıllardır çalıştırıyorlar hiçbirinin sosyal güvencesi yok. Bay Kemal buna izin verir mi? Vermez.

Bizi bazen milliyetçilikle eleştiriyorlar. Bizim milliyetçiliğimizi eleştirecek kişi daha anasının karnından doğmadı. Sınırda bir tabela yazar, hudut namustur. Şimdi bizim milliyetçiliğimizi sorgulayanlara soruyorum 3 milyon 600 bin Suriyeli nasıl girdi? Onları 2 yıl içinde ülkelerine uğurlayacağım.

MİLLİYETÇİLİK VURGUSU

Bizim milliyetçiliğimizi sorguluyorlarmış. Gerçekten akılalır gibi değil keşke Yunan galip gelseydi diyen adamın ayağına gidiyorlar. Yuh çekmeyin sandığa gidip oyunuzu kullanacaksınız bu ülkede milliyetçiliğin ne olduğunu da onlara göstereceğiz. Bakınız Suriye’de 34 askerimiz şehit edildi ne yaptılar koşa koşa Putin’in ayağına gittiler. Şehit olan bizim askerlerimiz sen onun kapısına niye gidiyorsun. Gitti kapısına kapısında bekledi. Putin açtı kronometreyi çalıştırdı. Türkiye’nin cumhurbaşkanını kapıda nasıl beklettiğini tüm dünyaya gösterdi. Bu mudur milliyetçilik.

Bizim iki kırmızı çizgimiz var, bayrak ve vatan. Bize kalkmışlar milliyetçilik edebiyatı yapıyorlar siz kim milliyetçilik kim. Trump tehdit ediyor, ‘senin mal varlığını araştırırım’ diye. Tık yok. Ama aynı soruyu Bay Kemal’e sorsaydı ne derdi: Araştırmazsınız namertsiniz.

Artık kutuplaşmaya kavgaya son vermemiz lazım. Herkesin karnının doyduğu bir ülke istiyoruz.

‘HAYALLERİNİZ HEDEFİM’

Buğday, arpa, yulaf, canlı hayvan dışardan geliyor. Niye dışardan? Onlar için çalışıyorlar. Bu tabloyu tersine çevireceğiz. Birilerinin kapılarında para dilenmeyeceğiz. Bu ülkede hiçbir vatandaşın yüzünü yere eğdirmeyeceğiz.

Sizin bütün hayalleriniz Bay Kemal’in hedefi olacak.

Ben bu ülkede kadının sıkıntı yaşamasını istiyorum. Her evde asgari bir gelirinin olması lazım.

Bütün emekliler bayram ikramiyesini 15 bin lirayı hesabında görecek. Bunu deyince nereden bulacaksın diyorlar. Beşli çetelerden alacağım size vereceğim. O parayı son kuruşuna kadar getireceğim. Hiçbir banka bir ülkenin soyulmasına göz yummaz.

Birleşe birleşe kazanacağız. Her şey çok güzel olacak.

Exit mobile version