Kim Milyoner Olmak İster yarışmacısı Çiğdem Nilüfer Umar kimdir?

Kim Milyoner Olmak İster yarışmacısı Çiğdem Nilüfer Umar kimdir?

Kim Milyoner Olmak İster yarışmacısı Çiğdem Nilüfer Umar kimdir? 51 yaşında olan ve yarışmaya Çanakkale’den katılan Çiğdem Nilüfer Umar, Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya bölümünden mezun olduktan sonra Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlamış.

Kim Milyoner Olmak İster yarışmacısı Çiğdem Nilüfer Umar kimdir?

31 yıldır eğitimci ve son 4 yıldır Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Özel Eğitim Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışan Çiğdem Hanım, yarışmaya yoğun bakımda olan annesine verdiği sözü tutmak için katıldığını belirtiyor ve ödül kazanırsa bu parayı bağış yapmak için kullanmak istiyor.

100 bin lira değerindeki soruya kadar giden Çiğdem Nilüfer Umar, edebiyat sorusunda yanıldı.

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 100 bin lira değerinde 9. soru soruldu. Bir edebiyat sorusu olan 100 bin lira değerindeki soru şu şekilde: Cahit Sıtkı Tarancı’nın “otuz beş yaş” adlı şiirinde geçen “Dante gibi ortasındayız ömrün” dizesinde adı geçen Dante Alighieri kaç yaşında ölmüştür

A. 35

B. 56

C. 70

D. 96

Yarışmacı yüzde 50 joker hakkındı kullandı. Yanlış olan iki şık silindi. Sonunda B ve D seçenekleri kaldı. Sonrasında D seçeneğini seçti yarışmacı ancak yanlıştı. Dante 96 yaşında hayatını kaybetti.

Exit mobile version