Kuzey Kore’den Japonya’ya bir balistik füze daha!

Kuzey Kore; Güney Kore, ABD ve Japonya işbirliğine rağmen Japonya'ya balistik füze fırlattı.

Kuzey Kore'den Japonya'ya bir balistik füze daha!

Güney Kore, son dönemde gündem de yer alan balistik füze açıklamalarına bir yenisini ekledi. Güney Kore Kuzey Kore'nin, Japon Denizi yönüne balistik füze fırlattığını açıkladı.

Gözdağı vermek için yapılan füze atışı askeri tehdit açıklamasının ardından geldi. Kuzey Kore'nin, ABD'nin bölgede “genişletilmiş caydırıcılık kampanyasına” bağlı kalmaya devam etmesi halinde “daha şiddetli” askeri eylemlerde bulunacağı tehdidinde bulunması sonrası balistik füze fırlatıldı.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore'nin, Japon Denizi (Doğu Denizi) yönüne balistik füze fırlattığını açıkladı

Genelkurmay Başkanlığının açıklamasına göre, Kuzey Kore'nin doğu kıyısındaki Kangwon'dan fırlatılan kısa menzilli balistik füze, Japon Denizi'ne düştü.

Füze denemesi yerel saatle 10.48'de gerçekleşti.

ABD İLE İŞ BİRLİĞİ SÜRECEK

Japon hükümeti, balistik füzenin, Japon ulusal münhasır ekonomik bölgesine düşme ihtimalinin belirsizliğini koruduğunu açıkladı.

Japonya Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu, füzeye yönelik bilgilerin detaylı incelendiğini ve Japonya'nın, ABD ve Güney Kore ile iş birliğinin süreceğinden emin olduklarını açıkladı.

KUZEY KORE TEHDİT ETMİŞTİ

Denemenin, Pyonyang yönetiminin, ABD'nin bölgede “genişletilmiş caydırıcılık kampanyasına” bağlı kalmaya devam etmesi halinde “daha şiddetli” askeri eylemlerde bulunacağı tehdidi sonrasında gelmesi dikkati çekti.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Choe Son Hui, yaptığı açıklamada, “ABD, müttefiklerine 'güçlendirilmiş genişletilmiş caydırıcılık teklifinde' ne kadar ısrarcı olursa ve Kore Yarımadası'ndaki kışkırtıcı askeri faaliyetleri ne kadar yoğunlaştırırsa, Kuzey Kore'nin askeri karşı koyması da o kadar şiddetli olacak” demişti.

Güney Kore Savunma Bakanlığı Sözcüsü Moon Hong Sik, Kuzey'in nükleer ve füze tehditlerini sürdürdüğü bir ortamda Güney Kore, ABD ve Japonya arasındaki güvenlik iş birliğinin oldukça önemli olduğunu vurgulamıştı.

Exit mobile version