Listede adı olan depremzedelere 60 bin lira yardım parası ödenecek

can kaybı deprem

Listede adı olan depremzedelere 60 bin lira yardım parası ödenecek. Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketi sonrasında birçok destek ödemesi açıklandı. 60 bin liraya kadar çıkan afetzede desteğinden kimler faydalanabilir? Başvurular nasıl yapılır? Afetzedelere verilecek olan destek ödemesi hakkında araştırmalar devam ediyor. Deprem sonucunda yıkılmış, acil yıkılması gereken, ağır hasarlı ve orta hasarlı konutlar için afetzedelere destek verilecek. AFAD, afetzedelere geçici barınma ve temel ihtiyaçlarını gidermek amacıyla afet sonrasında karşılıksız olarak nakit bir şekilde barınma desteği sağlayacak.

Kahramanmaraş depremi sonrasında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) deprem bölgesinde yer alan konutları inceleyerek hasarlı olan evler tespit edildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda ev sahibi ve kiracılara Afetzede Barınma Desteği tanımlanacak. Kimlik paylaşım sisteminde yer alan kayıtların uyuşmaması halinde ikametgâh adresi teyit edilerek destek ödemeleri yapılacak. Konutta oturduğu tespit edilen vatandaşların konutu hasar görmesi durumunda destekten faydalanabileceği belirtilmektedir.

Kira Kontratı olmayan Kiracılar

İkametgah adresinin tespit edilmesi ile birlikte Tapu Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) üzerinden yapılan inceleme ile ev sahibi olmayan vatandaşlar kiracı olarak kabul edilerek destekten yararlanabilecek.

Depremzedelere 60 bin lira yardım parası ödenecek

60 bin liraya kadar çıkan afetzede desteğinden kimler faydalanabilir? Başvurular nasıl yapılır? Ev sahibi olmayan vatandaşlar da kiracı olarak kabul edilerek destekten yararlanabilecekler. Destekten faydalanan kişilerin T.C kimlik numarası üzerinden Ziraat Bankasına ödemeler yatırılacak.

Afetzedelerin yerleşim adreslerinin bulunduğu il valiliği tarafından kimlik paylaşım sistemi ve tapu sorgulama işlemleri sonrasında yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı konutlarda yer alan afetzedelere destek verilecek. Kiracı vatandaşlara 12 ay boyunca aylık 2 bin lira, toplamda ise 24 bin lira destek verilecek. Ev sahiplerine ise aylık 5 bin lira, toplamda ise 60 bin lira destek verilecek. İkamet adreslerine göre afetzedelere verilecek olan Taşınma Desteği olarak 15 bin TL nakdi destek sağlanacak.

Kahramanmaraş depremi sonrasında, afetzedelerin karşılaştıkları zorlukların azaltılması amacıyla birçok destek ödemesi yapılmaya başlandı. Konutları hasar gören vatandaşlara yapılan yardım ödemeleri, bu süreçte hayati önem taşıyor. Böylece, depremden etkilenen vatandaşlar, en azından maddi açıdan desteklenerek zorlukları atlatmaları sağlanacak.

Ancak, destekten faydalanmak için vatandaşların Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından belirlenen başvuru şartlarını karşılamaları gerekmektedir. Ödemer TC kimlik numarası üzerinden Ziraat Bankası’na yapılacak.

Exit mobile version