Malatya’da 13.günde enkaz çalışmaları sürüyor

Malatya’da depremin 13’üncü gününde devam eden enkaz kaldırma çalışmaları havadan görüntülendi.

 Malatya’da depremin 13’üncü gününde devam eden enkaz kaldırma çalışmaları havadan görüntülendi.

Malatya’da çalışmalar sürüyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen Maltya’da yıkılan binalarda enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Depremin 13’üncü gününde iş makineleri ile kentin belirli bölgelerinde enkaz kaldırma çalışmaları yürütülmeye devam ederken, Enkazlardan kaldırılan molozlar ise hafriyat kamyonları ile şehir merkezinin dışına taşınıyor. Yürütülen enkaz kaldırma çalışmaları dron ile görüntülendi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, AFAD Koordinasyon Merkezinde bilgilendirme toplantısı yaptı. Malatya’daki son durum hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Ersoy, “Bugün itibarıyla Malaty’da enkaz kaldırma çalışmalarına başladık. Savcılık ,bilirkişi, AFAD raporları gibi süreçleri tamamlanan binaların enkazlarını kaldırmaya başladık. Prosedürü tamamlanmış binaların güvenlikli anlara ve numaralandırılmış noktalara kaydırılması işlemeleri bugün itibarıyla yapılıyor” dedi.

“Konteyner kentlerin kurumuna başlandı”

Maltya’da konteyner kentlerin yapımına başlandığını ve 18 noktada konteyner yerleşim merkezi kurulacağını kaydeden Ersoy, ilk etapta 11 bini aşkın konteynerin kurulacağını, bunlardan 1110’unun hizmet vermeye başladığını söyledi.

Kaynak: Bakan Ersoy: “Malatya’da enkaz çalışmalarına başladık”

 

malatya

Exit mobile version