Meteoroloji sel, taşkın ve yıldırım uyarısında bulundu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son bilgilere göre yurtta yağış hakim olurken; sel, taşkın ve yıldırım tehlikesine karşı tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji sel, taşkın ve yıldırım uyarısında bulundu

Meteoroloji'den yaptığı haftalık değerlendimeye göre yurdun batısında sağanak yağış bekleniyor. Başta; Trakya, kıyı Ege ve Batı Akdeniz olmak üzere yağışların çok kuvvetli olacağı ve sel, baskın ve taşkınlara hazırlıklı olunması gerektiği açıklandı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü' raporunda yer alan bilgilere göre; Batı'da sağanak beklenirken, yurdun güney, iç ve batı kesimleri ise parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. 

Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege ile akşam saatlerinden sonra Batı Akdeniz, gece saatlerinde Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa'da aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı beklenirken diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların zamanla Kıyı Ege ile Edirne ve Çanakkale çevrelerinde, gece saatlerinde Antalya çevrelerinde kuvvetli, Datça, Bodrum ve Marmaris'te yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Hatay ile gece saatlerinde Osmaniye çevrelerinde yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların zamanla Kıyı Ege ile Edirne ve Çanakkale çevrelerinde, gece saatlerinde Antalya çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Datça, Bodrum ve Marmaris'te yerel olarak çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Exit mobile version