Metin Milli kimdir ve neden öldü?

Metin Milli kimdir ve neden öldü?

Metin Milli kimdir ve neden öldü? Metin Milli, Türk müziğine vakur duruşu ve kendine has tavırlarıyla yeni bir soluk getiren bir sanatçıdır. 1 Mayıs 1943 tarihinde Mardin’de doğmuştur. Metin Milli, müziğini “Çok Sesli Hafif Türk Sanat Müziği” olarak adlandırmış ve TRT destekli bu yeni türün öncülerinden biri olmuştur.

1983 yılında “Merhaba” adlı albümü ile büyük bir çıkış yakalayan Metin Milli, “Çiçekler Yasta” adlı parçasıyla büyük bir başarı elde etmiştir. Sanatçı, müziği para kazanmak için değil zevk için yaptığını belirtmiş ve ticaretten elde ettiği geliri müziğe yatırmıştır. Aranjör Metin Alkanlı ile birlikte çalışarak “Çiçekler Yasta”, “Şarkılara Sordum”, “Pişmanlık”, “Seviyorum İşte”, “Vurgun” gibi birçok hit şarkıya imza atmıştır.

Metin Milli kimdir ve neden öldü?

Metin Milli, 1982-1996 yılları arasında Kekeva, Yankı, Fono, Yavuz, Sembol, Sarp, Foneks Plak gibi şirketler aracılığıyla toplam on albüm (LP-MC-CD) yayınlamıştır. Geçtiğimiz yıl ise bu albümlerden derlenmiş şarkıların yer aldığı “Şarkılarım” adlı bir toplama albümü CD formatında piyasaya sürülmüştür.

Metin Milli’nin gündemde olmasının nedeni, müzik kariyerindeki etkisi ve 1980’li yıllarda büyük bir çıkış yapmış olmasıdır. “Seviyorum İşte”, “Şarkılara Sordum” gibi şarkılarıyla hafızalara kazınmış bir sanatçı olarak hatırlanmaktadır. Metin Milli, 80 yaşında olan yaşamını dün akşam Ankara’da kaybetmiştir. Cenazesi ise yarın öğle namazının ardından Ankara Cebeci Asri Mezarlığı’na defnedilecektir.

Exit mobile version