Moykon’dan sektörün en büyük sorunu için önemli adım! Moykon ve Eleman.net anlaştı

Moykon'dan sektörün en büyük sorunu için önemli adım! Moykon ve Eleman.net anlaştı

Moykon mobilya sektörünün nitelikli eleman sorununu çözmek için önemli bir işbirliğine imza attı. Türkiye mobilya sektörünün en üst çatı kuruluşu olan Mobilya Yatak Sanayicileri ve Perakendecileri Konfederasyonu (MOYKON) ve Türkiye’nin mavi yaka ve ara kademede lider insan kaynakları platformu Eleman.net iş birliği protokolü imzalayarak sektörün en önemli sorunlarından biri olan kalifiye eleman sorununu çözmek için büyük bir adım attılar.

Moykon ile Eleman.net anlaştı

Konfederasyon merkezinde MOYKON Kurucu Başkanı Davut Doğan ve Eleman.net CEO’su Levent Dicle’nin katıldığı törende imzalanan protokole göre mobilya ve yatak sektörüne portal üzerinde büyük avantajlar sağlanacak. Toplantıda konuşan CEO Levent Dicle, MOYKON ile ilk olarak geçtiğimiz yıl Kasım ayında Kayseri’de düzenlenen Mobilya Sektör buluşmasında biraraya geldiklerini belirterek bu süre zarfından sektörle ilgili çalışmalar yaptıklarını ve yaşanılan eleman sorununa birlikte çözüm sunabilecek bu işbirliğini çok önemsediklerini anlattı. Dicle ayrıca bu protokolün diğer sektörler açısından da önemli bir örnek teşkil edeceğinin altını çizdi.

MOYKON Kurucu Başkanı Davut Doğan da yapılan bu işbirliğinin sektörün en önemli sorunlarından biri olan kalifiye eleman sorununun çözümü konusunda önemli bir adım olacağına inandığını belirterek “Biz neredeyse her fırsatta sektörümüzün yaşadığı eleman sorununu dile getirdik ve bunun çözümü konusunda hem devlet hem de kamuoyu nezdinde bir takım girişimlerde bulunduk. Bugün de ile imza ettiğimiz bu protokolün sonuçlarını kısa zamanda içerisinde göreceğimizi düşünüyorum.” diye konuştu.

Törenin ardından bir araya gelen konfederasyon ve şirket yetkilileri bu protokolün  sadece bir başlangıç olduğunu ve karşılıklı işbirliğini daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini kaydettiler.

Exit mobile version