MSB duyurdu: kırmızı bültenle aranan 1 DEAŞ’lı teörist yakalandı

MSB açıkladı Suriye'den ülkemize sızmaya çalışan 1 DEAŞ'lı interpol tarafından aranan bir terörist yakalandı.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan tarafından yapılan açıklamada, İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan DEAŞ’lı bir teröristin ülkemize sızmaya çalışırken Hatay sınır hattında yakalandığı duyuruldu. MSB tarafından yapılan açıklama şu şekilde ;
“DEAŞ’lı bir teröristin Suriye’den ülkemize sızmaya çalışacağına ilişkin bir duyum üzerine Hatay sınır hattında gerekli tedbirler alınarak Jandarma ile müşterek operasyon gerçekleştirildi. Söz konusu şahıs ülkemize sızmaya çalışırken başarılı şekilde yakalandı. Yapılan incelemede yakalanan teröristin İnterpol tarafından “kırmızı bültenle” aranan DEAŞ’lı bir terörist olduğu tespit edildi.”

 


msb
DEAŞ NEDİR?

DEAŞ, Irak ve Şam İslam Devleti’nin kısaltılmış ismidir. Ağırlıklı olarak Ortadoğu ülkelerinden olan Irak ve Suriye’de aktif olan bir terör örgütüdür. Etkin oldukları bölgede hiçbir güvenlik gücü, sivil, silahlı örgüt veya ülkeyi muhatap almayarak hilafet devleti kurmayı kendilerine amaç edinmişlerdir.

DEAŞ KİME BAĞLI?
DEAŞ Irak ve Şam İslam Devleti’nin kısaltılmış ismidir. Ağırlıklı olarak Ortadoğu ülkelerinden olan Irak ve Suriye’de aktif olan bir terör örgütüdür.

MSB NEDİR?
MSB olarak bilinen kısaltmanın açılımı Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı olarak bilinmektedir. Bu kurum bir devlet kurumu olarak ülkemizde çok önemli işleri yürütmektedir. Özellikle ülkemizin silahlı gücünü kontrol eden kurum MSB olarak dikkat çekmektedir.

Exit mobile version