MÜSİAD’da ‘Deprem Bölgesi Ticari Faliyetlere Dönüş İstişare Toplantısı’ gerçekleştirildi

MÜSİAD, afet bölgesindeki üyelerini farklı illerdeki üyeleriyle eşleştirerek bölgedeki üretim ve ticaretin devam etmesi için harekete geçti. MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, “Üyemiz elini taşın altına koyarak dardaki kardeşine omuz veriyor” dedi.

MÜSİAD Basım, Yayın ve Medya Sektör Kurulu koordinasyonunda düzenlenen “Deprem Bölgesi Ticari Faaliyetlere Dönüş İstişare Toplantısı”, Genel Başkan Mahmut Asmalı ve MÜSİAD Basım, Yayım ve Medya Sektörü Kurulu Başkanı Ömer Karatemiz başkanlığında gerçekleştirildi.

MÜSİAD'da 'Deprem Bölgesi Ticari Faliyetlere Dönüş İstişare Toplantısı' gerçekleştirildi

Toplantıya SONHAVADİS.COM Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Aman, BASEV (Basım Sanayii Eğitim Vakfı), Basım Yayın Birliği, PROMASİAD (Promosyon ve Matbaa Sanayici İş Adamları Derneği), PROMOTÜRK (Promosyon Ürünleri Üreticileri Derneği), Topkapı 2. Matbaacılar Sitesi Yönetimi Bayram SARIKAYA, İTO 6 Kâğıt Kırtasiye ve Meslek Komitesi, İTO 32 Basım Yayın Meslek Komitesi, MATDER (Matbaacılar Derneği), Gebze Matbaacılar Odası Başkanı, Matbaacılar Federasyonu Başkanı da katıldı.

Toplantıda bölgedeki ticaretin yeniden tesisi için atılacak adımlar ele alındı.

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Afet bölgesinde depremden etkilenen vatandaşlarımıza yönelik insani yardım çalışmalarımız devam ediyor. Bölgedeki acil ihtiyaçların karşılanması için yurt içi ve yurt dışı teşkilatlarımızla lojistik desteğimizi aralıksız sürdürüyoruz. Bölgedeki iş ve ticaret hayatının yeniden ayağa kaldırılması için MÜSİAD Karz-ı Hasen Sandığı ile bölgedeki üyelerimize sermaye desteği sağlıyoruz.

Bu noktada iş dünyamıza da Karz-ı Hasen anlayışının desteklenmesi ve yaygınlaştırılması için bir çağrımız oldu. Bununla birlikte bölgedeki üretim tesisleri veya iş yerleri zarar gören iş insanı ve sanayicilerimizin ellerindeki hammadde ve ürünlerin diğer illerimizdeki üyelerimizin tesislerine transferi ile üretimi devam ettirecek bir eşleştirme yapıyoruz. Depremden etkilenen firmalarımıza yönelik anket çalışması da acil ihtiyaçların belirlenmesi ve sorunların giderilmesi yönünde önemli bir adım olacak. Deprem nedeniyle iç ve dış ticari hareketliliği askıda kalan, tedarik veya ürünlerini sevk edemeyen üyelerimizin karşılaşabileceği riskleri azaltmak için ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor.”

Exit mobile version