MÜSİAD’dan çirkin İsrail iddialarına jet yanıt

MÜSİAD'dan çirkin İsrail iddialarına jet yanıt

MÜSİAD, son dönemde bazı üyelerinin İsrail ile ticari faaliyetler gerçekleştirdiği iddialarına yönelik bir açıklama yaptı. Kurum, bu iddiaların kurumları ve tüm üyelerini haksız yere töhmet altında bıraktığını belirterek, bu tür haberlere itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. Açıklamada, MÜSİAD’ın siyonist İsrail’in Filistin halkına karşı gerçekleştirdiği insanlık dışı zulmü kabul etmediği, bunu bir soykırım olarak nitelendirdiği ve lanetlediği ifade edildi.

MÜSİAD’dan maksatlı haberlere jet yalanlama

MÜSİAD, 14 bine yakın üyesi ve 60 bine yakın şirketiyle, 34 yıllık birikimiyle ulusal ve uluslararası platformlarda söz sahibi olduğunu belirtti. Kurum, iddiaların iyi niyetli olmayan bazı çevreler tarafından ortaya atıldığını ve derneğin itibarına zarar verme amacı taşıdığını ifade etti. Açıklamada, “birkaç üyemizin İsrail ile gerçekleştirdiği iddia edilen ticari faaliyetler” gerekçe gösterilerek, kurum ve üyelerinin zan altında bırakıldığı, bu iddiaların tüzük doğrultusunda titizlikle incelendiği ve süreçler tamamlandığında kamuoyuna bilgilendirme yapılacağı belirtildi.

Filistin toprakları işgal altında

Ayrıca, MÜSİAD, Filistin topraklarının işgal altında olduğunu ve 6 milyondan fazla Müslüman Filistinlinin zorunlu olarak ticaretlerini İsrail üzerinden sürdürmek zorunda kaldığını ifade etti. Kurum, üyelerinin ahlaklı ticareti benimsediğine ve ortak değerler doğrultusunda faaliyetlerini sürdürdüğüne olan inancını vurguladı. MÜSİAD, siyonist İsrail yönetimi ve destekçileriyle ticaret yapan çevreleri kınadığını belirterek, Filistin davasına destek verilmesi gerektiğini ve kurum hakkında yapılan karalayıcı haberlere itibar edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Exit mobile version