Nihal Bengisu Karaca: “12 Eylül’den bile geri durumdayız”

Mahir Ünal'ın istifası sonrasında sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Haber Türk yazarı Nihal Bengisu Karaca, "12 Eylül’den bile geri durumdayız" dedi.

Nihal Bengisu Karaca: "12 Eylül'den bile geri durumdayız"

Türkiye gündemini sallayan Mahir Ünal'ın affını istemesi sonrasında art arda değerlendirmeler gelmeye devam ediyor. Haber Türk yazarı Nihal Bengisu Karaca,  “Mahir Ünal’ın istifa ettirilmesi şaka gibi ama  garip değil” diyerek ekledi…

AK Parti Grup Başkan Vekilliği görevinden affını isteyen Mahir Ünal ile alakalı değerlendirmeler sürüyor. Haber Türk Yazarı Karaca, Ünal ile alakalı sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

[ilgili-haber=1771]

Karaca paylaşımında, “Mahir Ünal’ın istifa ettirilmesi şaka gibi ama  garip değil. Asıl garip olan Ünal’ın rejimin değiştiğini, artık iktidarın neo ittihatçı bir blok tarafından paylaşıldığını, bu blokun islamcı+sağ milliyetçi+kemalist ulusalcı ve uzantılarının ittifakından oluştuğunu görmemesi oldu.

Mahir Ünal kör noktada kalacak kadar yakın olduğu için rejimin baskıcı unsurlarından müsterih olabileceğini düşündü belli ki; beş on yıl önceki gibi rahatça Kemalizmi ya da kültür devrimini eleştirebileceğini bunun beş on yıl önceki gibi normal karşılanacağını zannetti.

Oysa o günler geçti. Artık inkılapları, sonuçlarını tartışmak ‘what if’ beyin fırtınaları yapmak önceden olduğu gibi entelektüel faaliyet kabul edilmiyor. Ahmet Hamdi Tanpınar, Kemal Tahir yapabilirdi ama bugün 21.yy’da sen yapamazsın. 12 Eylül’den bile geri durumdayız .” ifadelerini kullandı.

Nagehan Alçı, “Resmî devlet ideolojisi hala Atatürkçülük”

[ilgili-haber=1777]

Exit mobile version