Oğuzhan Uğur hakkında neden soruşturma açıldı?

Babala TV ile ünlenen Oğuzhan Uğur hakkında neden soruşturma açıldı? Deprem sürecinde sivil toplum çalışmalarıyla övgü alan Oğuzhan Uğur hakkında soruşturma açılması sürpriz bir gelişme olarak karşılandı.

Oğuzhan Uğur hakkında neden soruşturma açıldı?

Türkiye’de meydana gelen depremler sonrasında arama kurtarma çalışmalarına katılan YouTuber Oğuzhan Uğur hakkında, BaBalaTV’nin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar nedeniyle soruşturma başlatıldı. Bahsi geçen paylaşımlarda, Kahramanmaraş Kumçatı köyünde barajın çatladığı ve Hatay Yarseli Barajı’nın duvarının çatladığı iddiaları yer alıyordu. Uğur, söz konusu iddianın bir bakanlık yetkilisi tarafından teyit edildiğini söyleyerek paylaşımda bulunmuştu. Ancak daha sonra bu iddianın doğru olmadığı ortaya çıktı ve paylaşım silindi.

Oğuzhan Uğur hakkında neden soruşturma açıldı?

Baraj çatladı iddiası

Oğuzhan Uğur, deprem sonrası arama kurtarma çalışmalarına katılan ünlülerden biri olmuştu. BaBalaTV’nin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar nedeniyle, Uğur hakkında soruşturma başlatıldı. Söz konusu paylaşımlarda, Kahramanmaraş Kumçatı köyünde barajın çatladığı ve Hatay Yarseli Barajı’nın duvarının çatladığı iddiaları yer alıyordu. Uğur, bu iddiaların bir bakanlık yetkilisi tarafından teyit edildiğini belirterek, paylaşımda bulunmuştu. Ancak daha sonra bu iddiaların doğru olmadığı ortaya çıktı ve paylaşım silindi.

Uğur, deprem sonrası bölgede yaptığı çalışmalar nedeniyle takdir toplamıştı. Ancak sosyal medya üzerinden yapılan yanlış paylaşımlar sonrasında soruşturma başlatılması, Uğur hakkında olumsuz yorumlara yol açtı. Söz konusu paylaşımların gerçeği yansıtmadığı, bakanlık yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarla ortaya çıktı.

Oğuzhan Uğur son olarak yaşananlar hakkında Twitter hesabından şunları yazmıştı:

Exit mobile version