Pastırma sıcakları ne zaman geliyor?

Pastırma sıcakları ne zaman geliyor? Kasım ayında hava durumu nasıl olacak ?Ekim ayında gündüzleri mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları vatandaşları bunaltırken, Her yıl kasım ayının ortalarında başlayan pastırma sıcakları ile ilgili uzmanlardan açıklama geldi.

Pastırma sıcakları ne zaman geliyor?

Pastırma sıcakları ne zaman geliyor? Ekim ayında gündüzleri mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları vatandaşları bunaltırken, Her yıl kasım ayının ortalarında başlayan pastırma sıcakları ve hava durumu ile ilgili açıklama geldi.

Sıcaklar ayın ikinci haftası yani 12 Kasım’dan itibaren başlayacak. Ancak hemen öncesinde, kışa benzer günler yaşanacak.

BU YIL KISA SÜRECEK

Kasım ayının 6’sından itibaren gelecek olan soğuk havalara pastırma sıcaklarıyla kısa süreli bir ara verilecek. Bu aranın en fazla 1 hafta 10 gün süreceği belirtildi. Meteoroloji uzmanları tarafından “Kasım ayının 20’sinden sonra soğuk ve yağışlı sistemlerin yeniden ülkemizi ziyaret etmesini bekliyoruz” açıklaması yapıldı.

GECELERİ AYAZ DEVAM EDİYOR

Pastırma sıcakları süresince iç kesimlerde hava sıcaklıkları gündüzleri 20 dereceye kadar çıkacak, geceleri ise 1 ila 3 derecelere düşecek. Kıyı kesimlerdeyse sıcaklıklar gündüz 25-30 derece arasında değişirken geceleri 10 derecenin üzerinde olması öngörülüyor.

Exit mobile version