Prof.Dr.Celal Şengör ”Dine hakaretten” ifade verdi

Kendisi hakkında açıklan ''dini değerlere alenen aşağılama" suçlamasıyla hakkında soruşturma açılan Prof. Dr. Celal Şengör, ifade verdi. Şengör, adliyeden hiçbir açıklama yapmadan ayrıldı.

Prof. Dr. Celal Şengör 23 Mayıs'ta Habertürk ekranlarında yayınlanan “Teke Tek Bilim” programında dine hakaret ettiği gerekçisiyle ifadesi alınmak üzere adliyeye çağrıldı.

Şengör'ün ifadeye çağrılmasına şu sözler sebep oldu; “Onların hepsi masal. İbrahim diye bir adamın yaşadığı malum değil…Bütün bu söylenen kişiler tarihte yok. Bunların hepsi o üç tane kutsal kitap denilen aslında… Hayır ama bu önemli Suriye din geleneği Mezopotamya din geleneğinden türemiş bir yan branştır.

İfadeye çağrılmasına neden olan o ifadeleri

Bizim bugün İbrahimi dinler dediğimiz işte Musevilik, Hristiyanlık, arkasından İslam yani Museviliğe bakıyorsun Musa peygamber diyorlar. O adamı da tarih bilmiyor. Yok öyle bir isim. Musevilerin kitabında bir Mısır’dan çıkış vardır meşhur. Yok öyle bir olay. Yani incelendi, yayınlandı.” sözleri gerekçe gösterildi.

Şengör, başlatılan soruşturma kapsamında “şüpheli” sıfatıyla ifadesini vermek üzere İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

Avukat Celal Ülgen ile gazeteci Fatih Altaylı, emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz ve yazar Orhan Bursalı da destek için Şengör'ün yanında yer aldı.

Şengör, ifadesini vermek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu'na çıktı.

Avukatı konuştu

Bu sırada açıklama yapan avukat Celal Ülgen, “Celal Şengör değil, bilim yargılanıyor. Bilimsel bir gerçeği bir bilim programında deklare etmiş olmaktan dolayı yargıç karşısına ya da savcı karşısına bir bilim adamının çıkarılması bilimin yargılanması demektir. Oysaki bilimin yargılanmasını ortaçağda bırakmıştık.” dedi.

Exit mobile version