Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın: YÖK’ün acil reform yapması lazım

Fuat Oktay’ın konuk olduğu ASAD toplantısının çıkışında SonHavadis.com’a açıklamalarda bulunan dünyaca ünlü beyin cerrahı ve bilim insanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, “YÖK’ün acil reform yapması lazım” diye konuştu.

Kriterlere uygun olmayan üniversitelerin durumu

Çok acilen anne karnından itibaren profesörlük seviyesine varıncaya kadar bir eğitim reformu yapılması gerekiyor. Üniversitelerin araştırma ve eğitim ağırlıklı üniversiteler diye ikiye ayrılması gerekiyor. Bu konuda üniversitelere belirli bir süre verilmeli. Bu kriterlere uygun olmayanlar üniversite yerine yüksek okul olarak devam etmeli.

İşsizliğin sebebi üniversiteler

Ülkemizdeki işsizliğin en büyük sebeplerinden biri üniversiteler. Çünkü üniversite mezunu her işi yapmıyor. Eski lise mezunlarının kültürü bugün profesörlerin çoğunda yok. Eski ilkokul mezunlarının kültürü de maalesef üniversite mezunlarının çoğunda yok.

Profesörleri de 5 yılda bir değerlendirmeye almak gerekiyor. Sen bu süre zarfında ne yaptın diye sormak ve araştırmak gerekiyor.

Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın: YÖK’ün acil reform yapması lazım

Yapay zekaların savaşı başladı

Üniversite müfredatını yeniden gözden geçirmeliyiz. Yapay zeka çok önemli ama ChatGPT ile yazılan makaleler var. Hatta ChatGPT 4 değil 5 bile çıktı. Şu an 6 bile yolda. Yapay zeka labaratuvardan kaçtı, kafesinden kaçtı. Yapay zeka dijital diktatörlüğün kapılarını aralayabilir. Yapay zekalar kendi aralarında savaşa giriştiler.

Exit mobile version