Şehidimiz son yolculuğuna uğurlandı

Kuzey Irak’ta EYP patlaması sonucu şehit olan Hava Savunma Astsubay Kıdemli Çavuş Okan Meteöz, memleketi Mersin’de son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidimiz son yolculuğuna uğurlandı

Hava Savunma Astsubay Kıdemli Çavuş Okan Meteöz (30), Kuzey Irak’ta EYP patlaması sonucu şehit oldu. Şehidin naaşı toprağa verilmek üzere memleketi Mersin'e gönderildi. Patlama sonucu şehit olan Kıdemli Çavuşun Hacıhamzalı Mahallesi'nde bulunan baba ocağına acı haber, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, askeri yetkililer tarafından 112 Acil ekipleri ile birlikte verildi. Acı haberi alan babası Bülent, annesi Ayfer ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Ailesinin yaşadığı Tarsus ilçesine bağlı Hacı Hamzalı Mahallesi'ndeki evine son kez gözyaşları ve acılan içinde götürülen şehidin cenazesi, daha sonra tören için Şehit Ömer Kara İlkokulu bahçesine getirildi.

Burada askerlerin omzunda şehidin Türk bayrağına sarılı halde tabutu okulun bahçesine getirilirken, yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin annesi Ayfer ile babası Bülent Meteöz’ü yakınları ile görevli askerler teselli etmeye çalıştı.

Okul bahçesinde düzenlenen cezane törenine ; Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, askeri erkan ve il protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Okan Meteöz için başsağlığı mesajı yayımladı. Bakan Akar mesajında, “Kahraman silah arkadaşımız, 1 Eylül 2022 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim” ifadelerine yer verdi.

 

Exit mobile version